"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » EURO 2014: VOT PENTRU VIATA » 2014 VOTEZ PENTRU VIATA: SURPRIZA PDL?

2014 VOTEZ PENTRU VIATA: SURPRIZA PDL?

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

 

“Unul dintre noi” a respectat regulile stabilite de Comisia Europeana, “guvernul” UE, care i-a acordat permisiunea sa se desfasoare si acum asteapta unda verde pentru propunerea legislativa care va trebui supusa votului viitorului Parlament EU. Acesta, si numai acesta, este motivul pentru care ne intereseaza acut aceste alegeri si ne-am decis sa ne informam si sa va informam asupra principiilor promovate/aparate de politicienii care candideaza.

Raportul Estrela, prezentat prima data in 22 octombrie 2013, a fost  primul test care ne-a atras atentia, noua, voluntarilor care avem diverse pregatiri profesionale si nu suntem politicieni, asupra activitatii desfasurate de politicieni nostri in Parlamentul European. Acest raport a fost respins, dar parti ale sale au fost reluate in rapoarte care au urmat.

Europarlamentarii PDL fac parte din PPE (vezi postarea cu info generale) si in general au votat pentru apararea vietii, a valorilor traditionale privind drepturile familiilor, copiilor etc Prin tragere la sorti  sunt primii pe buletinul de vot.

Dar PDL este un partid heterogen, cu variatii care pot fi intalnite si la PPE. Din statutul PDL nu reiese nimic specific in sensul sustinerii vietii din momentul conceptiei:

http://www.pdl.org.ro/statut

Desi europealamentari PDL au votat conform  lilniei PPE,  capul de lista este domnul Stolojan ne-a surprins prin declaratiile facute pe 29 aprilie 2014, la o discutie avuta la Fundatia pentru o Societate Deschisa:

http://www.feminism-romania.ro/presa/editoriale/1194-2014-04-29-13-01-16.html

“…trebuie spus că Stolojan este un politician remarcabil prin abilitatea cu care îşi strecoară propriile valori – atât legate de domeniul economic, cât şi de cel social – în masa europarlamentarilor din Grupul Popularilor Europeni, în care predomină conservatorismul. Stolojan este mult mai progresist chiar şi decât unii social-democraţi români actuali…”

E oare posibil asa ceva? In Franta Parlamentul, guvernul si presedintele socialist au adus oamenii pe strada de mai bine de un an si Socialistii au pierdut alegerile municipale. Socialistii romani voteaza alaturi de ceilalti socialisti la Strassbourg.

Elementele care sustin concluziile de mai sus:

1. Avortul

“Stolojan respinge categoric orice iniţiativă de interzicere a avortului sau de restrângere a accesului la acesta, în ciuda presiunilor care se fac din partea unor grupuri (nu le-a numit, dar este evident că sunt grupurile religioase , pro-vita, care fac un lobby insistent în Parlamentul European nn adica si noi Poporul Vietii din Romania si restul de cetatenei europeni sustinand Unul dintre Noi). A amintit de Decretul din 1966 din România din cauza căruia au avut de suferit milioane de femei şi a spus că nu vrea să se repete vreodată asemenea tragedii.”

Aici nici un cuvant, comentariu asupra faptului ca mortalitatea materna din Romania este pe primul loc in UE, inclusiv prin decesul femeilor care mor  in avort “sigur”, legal, pe masa de avort privata sau de stat, platit  si prin contributia celor care se opun uciderii copilasilor in pantecele mamei lor. Opinia acestora nu conteaza pentru cei care doresc cu orice pret, chiar al vietilor omenesti “dreptul” la avort al femilor, ceea ce ar creea “dreptul”  de aface avorturi medicilor, incalcandu-le acestora dictatorial dreptul la obiectiune de constiinta.

Intrebare: exista democratie fara respectarea dreptului de a asculta constiinta?

Se pot da numeroase exemple din UE unde personalul  medical este concediat pentru ca refuza sa participe la avorturi (Suedia), farmacisti sunt concediati pentru ca refuza sa vanda pastile avortive (Franta), medicilor li se refuza diploma de catre universitate daca au opinii pro-life (Marea Britanie). Tot in Franta, cu 2-3 zile inainte de Paste,  a trecut o lege prin care orice sfat pentru viata conduce la 2 ani de inchisoare si amenda 30 000 de euro.

Dreptul la viata este un drept fundamental fara de care nu exista nici un alt drept: domnul Stolojan nu intelege acest drept.

2. Drepturile LGBT

Recunoaşte că înainte se opunea drepturilor acordate minorităţilor sexuale, dar de când lucrează în Parlamentul European s-a schimbat şi că în prezent se abţine de la vot în aceste chestiuni (aşa cum a făcut-o la votul pe Raportul Lunaceck). Este o poziţie care, venind de la un membru al grupului popularilor europeni, se poate considera pozitivă. Cel puţin se abţine, spre deosebire de unii colegi de-ai lui care votează negativ. D-l Hannes Swoboda a acuzat “Unul dintre Noi” ca ar ataca categoriile LGTB., desi nici un cuvant din obiectivele naostre nu mentioneaza acesasta.

http://www.culturavietii.ro/2014/04/26/belgia-lege-pentru-filiatia-automata/#.U2H6vc3OtD4

In acest context este foarte important sa dam votul nostru acelor candidati care deveniti membrii ai Parlamentului European vor sustine viata din momentul conceptiei in domeniile de competenta ale UE, adica incetarea finantarii cercetarii pe embrioni umani si cea a avortului prin ajutorul de dezvoltare acordat tarilor sarace.

Sincer, initial am fost socata. Poate aceasta surpriza este mai redus aprivita in lumina unui update din 15 mai:

Democrat-liberalii se arată și ei deschiși unei colaborări în zona dreptei, pentru a contracara PSD. Vicepreşedintele democrat-liberal Ioan Oltean declară că, după europarlamentare, PDL va fi preocupat să realizeze asocieri politice care să permită câştigarea alegerilor în toamnă, iar principalul partener al partidului său în acest proiect ar trebui să fie PNL. „Sigur că principalul nostru partener în acest proiect ar trebui să fie şi ne gândim să fie Partidul Național Liberal. Însă vor conta foarte mult în această construcție politică rezultatele electorale ale fiecărei formațiuni politice“, a spus Ioan Oltean.”

PNL și PDL pun condiții pentru alianța de dreapta

Deci intrebari se ridica:

– este atitudinea d-lui Stolojan in fapt o surpriza mai mica daca idealurile sale sunt cel putin in aceste domenii identice cu cele liberale, la ALDE in Brussels si PNL la Bucuresti?

– daca PDL cauta o alianta cu PNL in Romania, in ce masura mai fac parte din PPE in Parlamentul EU unde ALDE voteaza cot la cot cu Socialistii si Democratii?

– ar fi o solutie sa votam alti candidati de pe lista PDL?

Modul in care PDL a votat in Rapoartele Estrela si Zuber:

http://www.provitadorohoi.ro/cine-ne-reprezinta-europa-25-mai/

Nici doamna Monica Macovei nu a votat in mod ne-echivoc, abtinandu-se intr-un raport important.

Totusi declara pentru Gandul: “dreptul la viaţă este fundamental.”

http://www.gandul.info/politica/pro-sau-contra-avort-cum-raspund-eurocandidatii-macovei-preda-weber-busoi-winkler-bostinaru-si-pavelescu-12635816

In schimb domnul Marinescu  a fost constant:

http://www.culturavietii.ro/2014/05/16/si-castigatorii-sunt-sebastian-bodu-marian-jean-marinescu-sogor-csaba/#.U3X7Mc3OtD4

Lista completa aici:

http://www.bec2014.ro/?page_id=456

Vom reactualiza cu raspunsurile la chestioanrul de bioetica.

UPDATE GANDUL:

CRISTIAN BUŞOI (locul al 4-lea pe lista PDL): “Cadrul legal din România este acoperitor”

Despre avort:

“Ar trebui discutat cu toată deschiderea, dar păstrând o anumită limită în ceea ce priveşte dezbaterea publică. În România, cadrul legal este mai mult decât acoperitor în problema avorturilor, cred că România are o situaţie care se încadrează în standardele şi normele europene, ceea ce se întâmplă acum în România este în limitele normalului. Nu ar trebui o reglementare nouă în acest domeniu”

http://www.gandul.info/politica/pro-sau-contra-avort-cum-raspund-eurocandidatii-macovei-preda-weber-busoi-winkler-bostinaru-si-pavelescu-12635816

 


Leave a comment

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.