"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » EVENIMENTE » STIRI ROMANIA » “Calitatea vieții în atenția Parlamentului European”

“Calitatea vieții în atenția Parlamentului European”

Advertisements

Pe 28 februarie  2014  am participat la aceasta dezbatere :

 

Biroul de Informare al Parlamentului European în România împreună cu Institutul European din România – European Institute of Romania și Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti vă invită la dezbaterea “Calitatea vieții în atenția Parlamentului European”. 

 

Dezbaterea este organizată în contextul alegerilor europarlamentare, programate în România pentru 25 mai 2014 şi a campaniei instituționale de informare a cetățenilor cu privire la importanța participării la vot. 

 

Subiectul dezbaterii este impactul legislației europene și, în special, al activității Parlamentului European asupra unor domenii care definesc calitatea vieții cetățenilor europeni, cum ar fi: protecția consumatorilor, protecția datelor personale, siguranța alimentară, sănătatea şi protecția mediului etc.

 

În cadrul dezbaterii, membri ai Parlamentului European, dar şi lideri de opinie din domeniile menționate sunt invitați să îşi exprime punctul de vedere. Programul evenimentului poate fi consultat la următoarea adresă:

 

 

Asteptam reactiile dumneavoastra, in special legate de subiectul informarii: cum ne informam mai  bine despre activitatea Parlamentului European si cum ii putem informa pe concetatenii nostrii asupra Initiativei “Unul dintre Noi”.

Impresia mea a fost ca nu putem avea sperante nerealiste de la mass media oficiala, adica aceea platita din banul public si trebuie, tot prin voluntariat si tenacitate sa facem cunoscute obiectivele si modul in care decurge Initiativa prin:

– FB

– bloguri

– web site-uri lacare aveti acces

– mass media locala la care aveti acces

– la Marsurile pentru Viata din 22 martie sau alte evenimente din Saptamana pentru Viata care precede Marsul.

 

In cel mai scurt timp voi incerca sa dau curs invitatiei doamnei Gabriela Dragan, directoarea generala a Institutului European din Romania pentru a prezenta “Unul dintre noi” pe web site-ul institutiei.

Ceea ce nu apare in inregistrarea dezbaterii este o observatie facuta in ultimul minut:

“Fara dreptul fundamental la viata nu exista nici un alt drept si fara viata nu exista calitate.”

Inregisrarea intregii discutii poate fi urmarita aici:

http://www.privesc.eu/Arhiva/26952/Dezbaterea-privind-impactul-legislatiei-europene-si-al-activitatii-Parlamentului-European-asupra-unor-domenii-care-definesc–Calitatea-vietii–cetaten

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: