"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » ETAPELE ICE » 1. ETAPA PREGATITOARE

1. ETAPA PREGATITOARE

Advertisements

PREGATIREA A INCEPUT IN 2011 conform regulilor stabilite de UE:

In august 2011, la Rimini, CARLO CASINI a a propus ca prima petitie din cadrul Initiativei Cetatenesti Europene sa fie initiativa miscarilor pentru viata din Europa  de inscriere in Carta Europeana a Drepturilor Fundamentale a recunoasterii momentului conceptiei (naturale sau in eprubeta) ca momentul inceperii dreptului la viata.

Un pas concret pe calea colaborarii intre miscarile europene pentru viata a fost facut la conferinta din 10 decembrie 2011 organizata la Roma de Movimento per la Vita cu ocazia decernarii de catre Cardinalul Ennio Antonelli premiului european pentru viata “Maica Tereza de Calcutta” organizatiei Foccolarilor, in memoria Chairei Lubich.

Roma 10 dec. afis

La aceasta conferinta, prezidata tot de Carlo Casini, au participat membrii ai unor organizatii pro-life din: Belgia (“Marche pour la Vie”), Croatia (“Centrul pentru Familie” din Zagreb), Franta (Fundatia “Jerome Le Jeune”), Germania (“Ja zum Leben”), Irlanda (“Youth Defence”), Irlanda de Nord (“Precious Life”) , Marea Britanie (“Christian Concern”, “ProLife Alliance”), Polonia (Federatia miscarilor pro-life din Polonia, in mod particular Asociatia Poloneza pentru Apararea Vietii Umane), Portugalia (Federatia portugheza pentru viata), Slovacia, Suedia (“Da Vietii!” si “Pro-Vita”),  Ucraina (Foccolarii) si bineinteles Italia si Romania. Printre oaspetii de onoare s-a aflat si Lord Nicholas Windsor (Dignitatis Humanae Vita  si the Right to Life Charitable Trust).

Este interesant de mentionat ca noua Constitutie a Ungariei recunoaste dreptul la viata din momentul conceptiei, fapt pentru care aceasta tara este supusa unor mari presiuni politice si economice in cadrul Uniunii Europene. Ministrul ungar al Problemelor sociale si familiei, Miklos Soltesz, prezent la ceremonia acordarii premiului european pentru viata, si-a inceput si incheiat  discursul citandul pe episcopul roman Marton Aaron. Episcopul Marton Aaron a fost persecutat, inclusiv condamnat la ani de inchisoare in gulagul romanesc. Totusi in 1957, anul legalizarii avortului de catre comunisti in Romania, dansul a adresat o scrisoare de protest guvernului roman stalinist. Foarte probabil aceasta scrisoare se afla inca in arhivele Arhidiecezei de Alba Iulia si ar fi minunat sa fie reactualizata.

10 Decembrie este si ziua Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, iar Sfantul Parinte Benedict al XVI-lea in Angelus-ul de duminica a adresat aceste cuvinte de binecuvantare participantilor la conferinta miscarilor pentru viata din Europa:

“Dragi prieteni sunt foarte fericit sa le urez bun venit reprezentantilor organizatiilor pro-life din multe tari europene, cu ocazia decernarii Premiului pentru Viata ‘Maica Tereza de Calcutta’ in memoria Chiarei Lubich. La aniversarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului sa reamintim ca primul dintre toate drepturile este dreptul la viata. Va doresc toate binecuvantarile in activitatea dumneavoastra.”

PARLAMENTUL EUROPEAN: SAPTAMANA PENTRU VIATA 26-29 MARTIE 2012

Formarea comitetului de cetateni a fost urmata imediat de o  conferinta de presa si de un simpozion cu titlul:  “WE ARE NOT GIVING UP” (“NU RENUNTAM!”)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: