"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » PARTENERI IN ROMANIA » CATOLICI » LANSAREA IN ROMANIA

LANSAREA IN ROMANIA

Advertisements

Iasi INTC Michele Trotta cropped

La Iasi, lansare evenimentului s-a realizat in cadrul Intalnirii Nationale a Tineretului Catolic, intre 26-28 iunie 2012, prin prin conferinte alternative prezentate de Arhidieceza Romano Catolica Bucuresti  avand motto-ul “Viitorul Europei este in mainile voastre”, avand drept conferentiari pe Michele Trotta  (Movimento per la Vita – Italia), membru al  Comitetul executiv european si coordonatorul national al Initiativei

logo movimento

si Michael Voris, jurnalist american pro-life, presedintele St. Michael’s Media, fondatorul  Churchmilitan

Voris INTC IASI cropped

t.TV,  colaborator Lifesitenews.com si American Life Ligue.

CMTV LOGO

Oaspetele de onoare a fost de Excelenta Sa, PS Virgil  Bercea, episcopul Greco-Catolic al Eparhiei de Oradea si vice-presedinte alCOMECE (Comisia Conferintei Episcopilor Catolici din Uniunea Europeana).

Bercea IAsi

logo intc

La cele 3 conferinte eveniment-alternativ propuse de Arhidieceza de Bucuresti au participat  tineri reprezentanti ai numeroase asociatii printre care Actiunea Catolica, ScoutDarul vietii, A.G.R.U.

Prima conferinta a avut loc pe  26 iulie sub titlurile “Viata noastra” sau ”Cum isi pot face auzita vocea tinerii cetateni crestini in societate prin noua medie “. Am propus o abordare antropologica originala in contextul cultural contemporan si un exemplu incitant de TV pe internet ca mijloc de comunicare intr-o conferinta pregatita de Michael Voris, jurnalist din SUA. care a fondat propria organizatie non-profit de mass media, producand emisiuni de stiri si comentarii, in parteneriat cu

Ziua de 28 a fost chiar mai bogata, cu doua conferinte si din nou oaspeti deosebiti. Conferinta avand ca tema ”Viitorul Europei este in mainile voastre”, a fost un dialog despre tragedia culturii mortii in Romania si mijloacele care stau la dispozitia tinerilor pentru a  promova cultura vietii. Auditoriul a fost format din tineri care, din fericire, nu au fost confruntati cu drama avortului in familiile lor si care au fost deosebit de motivati pentru a se informa in viitor si a participa la Initiativa Cetateneasca Europeana. Multi dintre ei au aflat cu aceasta ocazie despre amploarea Marsului pentru Viata si  Andrei Octavian, un tanar entuziast pro-lifer a fost invitat sa relateze despre participarea sa la Marsul pentru Viata 2012 de la Constanta.

Tinerii participanti la cea de-a doua conferinte au fost interesati de prezentarea domnului Michele Trotta, vicepresedinte al Movimento per la Vita/Miscarea pentru Viata despre concursul scolar, cu o traditie de acum de 25 de ani, care implica anual  un numar  mare de tineri.  Printre temele concursului scolar au fost: drepturile omului si unitatea Europei; famila, bogatia Europei; minunea vietii umane; fiintele umane, toate egale, toate persoane; tinerii si familia; Europa: meditatii asupra demnitatii umane.

Pe parcursul anilor  au participat intre 20 si 30 de mii de tineri din scolile superioare (liceu) si aproape o jumatate de milion de studenti, iar castigatorii au vizitat Strasbourg-ul. Intre anii 1990 si 2000 au participat si studenti din alte tari europene: Franta, Germania, Polonia, Ungaria, Croatia, Republica Ceha, Republica Slovaca, Albania, Romania, Bulgaria, Slovenia.

Concursul “Unul dintre noi” doreste sa se desfasoare dupa modelul concursului italian. Ceea ce nu am reusit a fost un duplex pe Skype cu Youth Defence.

Noutatea concursului nostru este aspectul multimedia prin care va fi promovata  initiativa pro-life cetateneasca “UNUL DINTRE NOI”. Speram ca initierea unor proiecte pro-life locale de durata variabila, de catre tineri pentru tineri. Premiul cel mare ramane: o excursie in Irlanda cu participarea la actiuni “Youth Defence”. Inca mai trebuie sa adaugam elemente organizatorice inaintea fazei operationale.

Ne-a bucurat si incurajat in mod deosebit prezenta IP Virgil Bercea, care s-a arata foarte interesat atat de experienta italiana cat si de proiectul romanesc.

Le ramanem deosebit de recunoscatori tuturor participantilor si conferentiarilor si faptului ca in demersul nostru am fost sprijiniti cu promptitudine si entuziasm de MOVIMENTO PER LA VITA. Multumiri deosebite sunt adresate si presedintelui Movimento per la Vita, Onorevole Carlo Casini.

Speram ca certificarea sistemului online de colectare a semnaturilor la nivelul Uniunii Europene, asteptat in prima parte a lunii decembrie 2012 sa renasca entuziasmul prezent la Iasi, intr-o luna iulie extrem de fierbinte.

NB: aceasta postare este o preluare de pe bogul initial.

PUTETI SEMNA ONLINE  PANA LA 31 OCTOMBRIE 2013 AICI

935358_452186841526618_1762558177_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: