"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » ETAPELE ICE » 5. VERIFICAREA SI VALIDAREA SEMNATURILOR

5. VERIFICAREA SI VALIDAREA SEMNATURILOR

Advertisements

http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/how-it-works/verification

Luni, 11 noiembrie 2013, au fost depuse la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, formularele cu semnăturile susţinătorilor Iniţiativei cetăţeneşti europene „Unul dintre noi”. Prin această inițiativă se propune ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane, începând de la concepţie. Patriarhia Română a susţinut această inițiativă, implicându-se, prin eparhiile sale, în procesul de strângere de semnături.
Numărul voluntarilor este absolut necunoscut. Nu avem idee câţi au participat, ştim că s-a participat foarte intens în special din Mai – Iunie când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dat binecuvântarea pentru această iniţiativă, fapt pentru care noi îi suntem foarte recunoscători. Avem peste 140.000 de semnături. Astăzi încă am mai primit semnături; în orice caz am depăşit în România 140.000 de semnături, iar în UE 1.891.000 de semnături ceea ce situează iniţiativa Unul dintre noi pe primul loc ca număr de semnături între primele iniţiative europene care s-au desfăşurat până în acest moment şi care s-au încheiat”, a declarat pentru TRINITAS TV, Daniela Păun, coordonator naţional al proiectului.
Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică.
11.11.2013 | 20:27

http://basilica.ro/stiri/au-fost-depuse-semnaturile-romanilor-pentru-initiativa-unul-dintre-noi_11593.html

http://trinitastv.ro/stiri-video/initiativa-”unul-dintre-noi”-in-dezbatere-la-bruxelles-44785

S-a desfasurat intre 11 noiembrie 2013 si 11 februarie 2014

Cititi informatiile oficiale:

După ce au colectat declaraţiile de susţinere necesare, organizatorii trebuie să le solicite autorităţilor naţionale competente din fiecare stat membru în care au colectat declaraţiile de susţinere să certifice numărul de declaraţii de susţinere valabile colectate pentru ţara respectivă.

Organizatorii trebuie să solicite certificarea separat, doar o singură dată, pentru fiecare stat membru pentru care au colectat declaraţii de susţinere.

Organizatorii pot trimite declaraţii de susţinere pe hârtie sau electronic. Totuşi, vor trebui să separe declaraţiile de susţinere colectate pe hârtie de cele colectate printr-un sistem de colectare online şi de cele semnate electronic utilizând o semnătură electronică avansată.

Declaraţiile de susţinere colectate online pot fi trimise tipărite pe hârtie sau în format electronic, prin mijloace securizate, de exemplu sub formă de fişiere criptate pe un CD-ROM. Ar putea fi utilizate şi fişiere XML, dacă acestea sunt acceptate de autorităţile naţionale competente. Software-ul realizat de Comisie permite exportul de declaraţii de susţinere în format XML.

Autorităţile naţionale au la dispoziţie 3 luni pentru a certifica numărul de declaraţii de susţinere valabile. Ele vor verifica declaraţiile de susţinere prin efectuarea unor controale corespunzătoare, care se pot baza pe verificări aleatorii.

Organizatorii pot opta pentru colectarea mai multor declaraţii de susţinere decât este necesar, deoarece este posibil ca, în urma verificărilor, autorităţile naţionale să nu certifice toate declaraţiile furnizate de organizatori.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: