"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » “UNUL DINTRE NOI” » IMPORTANTA SI POTENTIALUL IMPACT

IMPORTANTA SI POTENTIALUL IMPACT

Advertisements

Initiativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi” – un milion de semnaturi –  un pas istoric in directia apararii vietii in Europa.

“Unul dintre noi” este una dintre primele initiative cetatenesti europene inregistrate in Uniunea Europeana. Telul acesteia este sa aduca un progres considerabil in Europa, in protejarea vietii umane incepand de la conceptie, conform competentelor UE.

Bazandu-se pe definitia embrionului uman ca fiind inceputul dezvoltarii fiintei umane, care a fost data intr-o recenta decizie a Curtii Europene de Justitie (Brustle vs. Greenpeace), “Unul dintre noi” cere EU sa inceteze finantarea activitatilor care includ distrugerea embrionilor umani, in mod deosebit in domeniile cercetarii, ajutorului pentru dezvoltare si sanatate publica.

Aceasta va fi realizata printr-o schimbare a regualmentelor financiare ale UE care hotarasc cum este cheltuit bugetul EU. O astfel de interzicere ar fi o mare contributie la consistenta politicilor in UE.

Potentialul impact

!nitiativa Cetateneasca Europeana “UNUL DINTRE NOI” are un potential politic mai mare decat oricare alta initiativa luata pana in prezent la nivel european pentru apararea demnitatii persoanei si a vietii de la conceptie.

Daca un milion de cetateni sau mai multi vor fi de acord cu aceasta, un standard etic concret ar putea fi stabilit in intreaga Europa cu privire la respectarea demnitatii umane a fiecarui membru al familiei umane, oricat de tanar ar fi acesta.

Rezultatul dorit al initiativei este interzicerea in bugetul UE a  politicilor care duc la distrugerea de vieti, dar si la o schimbare politica si o mai mare constientizare a necesitatii de a se respecta dorinta unui mare numar de cetateni europeni.

Mai mult, jurisdictia Curtii Europene a Drepturilor Omului, unde se afla in desfasurare multe cazuri de bioetica, ar putea fi influentata pozitiv.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.doButon One of US

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: