"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » PARTENERI IN ROMANIA » BISERICA ORTODOXA ROMANA

BISERICA ORTODOXA ROMANA

Advertisements

One of Us supported by Romanian Patriarchate

PATRIARHIA ROMÂNĂ REAFIRMA SUSŢINEREA INIŢIATIVEI CETĂŢENEASTI EUROPENE „UNUL DINTRE NOI”

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în ședință de lucru, la București pe 4-5 iulie 2013, a aprobat susținerea iniţiativei cetăţenești europene „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane, de la concepţie. Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică.

Consiliul Consultativ al Cultelor in sedinta din 26 aprilie 2012, reunita la Palatul Patriarhiei s-a angajat sa sprijine inițiativele legislative pro vita și pro familia.

Consecventa, Patriarhia Romana sustine “Unul dintre noi”

Patriarhia Română susţine iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie, conform competenţelor Uniunii Europene.

 

Patriarch_Daniel_of_Romania 

http://www.mediafax.ro/social/preafericitul-parinte-daniel-la-bruxelles-criza-actuala-o-sansa-pentru-a-progresa-in-intelepciune-10913125

PF Daniel a vorbit apoi despre sprijinul Patriarhiei la iniţiativă cetăţenească europeană “Unul dintre noi”, care urmăreşte ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii umane, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

“România fiind statul membru al Uniunii Europene cu cei mai mulţi creştini ortodocşi, Biserica Ortodoxă Română încurajează cooperarea şi solidaritatea europeană”, a mai spus Patriarhul României.

http://www.obiectiv.info/patriarhia-romana-se-opune-finantarii-cercetarii-pe-embrioni-umani_11903.html

Patriarhia Română susţine iniţiativa cetăţenească europeană “Unul dintre noi”

În acest sens, Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.

Patriarhia Romana Sustine Initiativa cetateneasca

Arhiepiscopia Iaşilor susţine Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi”

Arhiepisopia Iaşilor susţine Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică (www.oneofus.eu). Fidelă credinţei sale că viaţa începe din momentul concepţiei (fertilizarea), Arhiepisopia Iaşilor atrage atenţia asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei sustine Initiativa Cetateneasca Europeana “Unul dintre noi”

Ca urmare a indemnului Patriarhiei Romane de a sustine si de a populariza Initiativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi”, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Departamentul Pro Vita, isi anunta oficial implicarea in procesul colectarii de semnaturi pentru oprirea finantarii de catre Uniunea Europeana a cercetarilor pe embrioni umani.

Departamentul Pro Vita a fost infiintat in anul 2010 in cadrul Sectorului de Misiune, Statistica si Prognoza Pastorala al Arhiepiscopiei Iasilor si isi propune sa contribuie in mod activ la salvarea, protejarea si cultivarea vietii umane inca de la momentul conceptiei. In acest sens, au fost demarate programe de preventie, de consiliere si suport material destinate tinerelor si femeilor insarcinate.

Motivatia acestei implicari rezida in dorinta de a participa in mod activ la solutionarea unei probleme delicate din punct de vedere spiritual-moral. Totodata, aceasta implicare coincide si cu implinirea scopului Departamentului Pro Vita, acela de a salva, proteja si cultiva viata umana inca de la momentul conceptiei.

Firme eccellenti per “One of Us”

Alla petizione per i diritti dell’embrione ha aderito anche il vescovo della Diocesi Ortodossa Romena d’Italia, monsignor Siluan Span

Sua Eccellenza Monsignor Siluan, Vescovo della Diocesi Ortodossa Romena d’Italia che ha sede a Roma, ha firmato “Uno di Noi” il 28 maggio, durante il Festival dell’Architettura di Torino. Il Vescovo Siluan è il rappresentante della Chiesa ortodossa romena in Italia.

AM DEPASIT 500 000 DE SEMNATURI!

Recomandarea adresata  eparhiilor Patriarhiei Române “să susţină şi să popularizeze iniţiativa cetăţenească europeană ‘Unul dintre noi’ pentru strângerea unui număr cât mai mare de semnături’ a fost ilustrata p de catre   Excelența Sa Mons Siluan Span, Episcop al Eparhiei Ortodoxe Române a Italiei, care, pe data de 28 mai, în timpul Festivalului de Arhitectura din Torino, a semnat Initiativa.

Excelenta Sa Siluan a fost însoțită de profesor Valter Boero și de părintele Lucian. Profesorul Valter Boero este un membru al Comitetului executiv național și președintele MPV din Torino, care în ultimele luni a prezentat în detaliu, inițiativa populară europeană. Părintele Lucian conduce Parohia Ortodoxă a Sfintei Cruci din Torino. Aceasta parohie este parte din Centro Aiuta per la Vita “Filoteia” și a lucrat cu succes în teritoriu cu comunitatea românească. Parohia continuă să adune semnături.

Patriarhia Romana sustine initiativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi”

În conformitate cu recomandarea Patriarhiei Române, Cercul socio-cultural Ateneul Sf. Pantelimon susţine iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie, potrivit competenţelor Uniunii Europene.
În acest sens, în data de 26 mai 2013 cercul socio-cultural Ateneul Sf. Pantelimon va iniţia acţiunea de strângere de semnături intitulată ŞANSE PENTRU FIECARE COPIL de la credincioşii comunităţii parohiale Sf. Pantelimon Foişorul de Foc din Bucureşti.

CORECTITUDINEA semnarii e imperioasa pentru validarea de catre Autoritatea Nationala de Protectie a Datelor Personale/Bucuresti, INAINTE de a fi inaintat numarul lor  la Brussels.

 

Asa arata pagina pentru semnarea online: aveti nevoie de codul postal!

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do

Buton One of US

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: