"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » ALEGERI EU 2014 VOTEZ PENTRU VIATA » “CRESTINII FAC DIFERENTA IN EUROPA!”

“CRESTINII FAC DIFERENTA IN EUROPA!”

Advertisements

 

 

Aceasta este opinia unui europarlamentar olandez Peter van Dalen, care s-a mobilizat exemplar in cazul Raportului Estrela.

Intr-o Uniune Europeana unde:

– bisericile sunt desacralizate aproape zilnic,

http://www.e-communio.ro/stire1541-europa-241-de-cazuri-de-intoleranta-impotriva-crestinilor-in-2013

– respectarea valorile crestine de catre un cetatean sunt prilej de discriminare mergand de la concediere la intentare de procese care duc la ruina,

-in care d-l Martin Schulz ne promite eliminarea oricarui simbol religios din spatiul public,

–  d-l Hannes afirma ca “Religion is a private matter”, in timp ce fratii nostrii sunt martrizati zilnic in Africa si Asia,

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2624235/return-homs-thousands-syrians-scenes-horrendous-destruction.html

– in care s-a legalizat si EUTANASIEREA COPIILOR (Belgia), iar cei care executa eutanasia fac vizite de studiu la Auschwitz

http://www.notizieprovita.it/notizie-dal-mondo/ad-auschwitz-per-spiegare-quante-bella-leutanasia-in-belgio/

– in care Initiativa Cetateneasca Unul dintre noi este atacata masiv pentru ca doreste sa se opreasca finantarea experimentelor “stiintifice” pe fratii si surorile noastre nennascuti;

– in care “dreptul” la avort este cerut in dispretul demnitatii umane si a libertatii de constiinta, mentionand ca Romania are cea mai mare mortalitate materna in Europa, un numar care a depasit OFICIAL 23. 000 000 de avorturi din 1957 (prin corelarea cu fertilitatea normala a unei femei probabil se ascunde o subraportare de 300%, in prezent pilula avortiva si “pilula obisnuita”, mascand parte din avorturi care nu mai au loc intr-o camera de avort)  pe locul trei ca natalitate in lume, dupa Japonia si Germania;

speram ca particiarea crestinilor la alegerile europarlamentare 2014 sa aduca o diferenta benefica in favoarea demnitatii fiecarui om, incepand cu prima clipa a existentei sale, acela al zamislirii.

Reamintim cu multumiri fapul ca Biserica Ortodoxa Romana a sustinut “Unul dintre Noi”  si continua sa sutina dreptul la viata prin recomandarile facute pentru alegerile europarlamentare 2014:

– Hotărârea Sfântului Sinod în perspectiva alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014 –

Întrunit în şedinţă de lucru, la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în ziua de 22 mai 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat în special îndemnul pastoral privind alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 şi reiterează hotărârea de neutralitate politică în conformitate cu Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe Universale (6 Apostolic, 7 Sinodul IV Ecumenic, 10 Sinodul VII Ecumenic, 11 Sinodul local Cartagina). Aceste canoane interzic arhiereului, preotului, diaconului şi monahului să facă politică partinică, să fie membru al unui partid politic, să participe la campanii electorale, să candideze şi să ocupe funcţii în administraţia publică.

Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă faţă de problemele societăţii româneşti, Biserica Ortodoxă Română va continua să se implice în politica generală a ţării, contribuind – prin mijloace specifice – la apărarea credinţei în Dumnezeu, a libertăţii, democraţiei, independenţei, integrităţii, prosperităţii spirituale şi materiale a Ţării şi poporului român, respingând orice formă de ideologie atee, precum şi orice formă de extremism.

În perspectiva alegerilor europarlamentare din România din ziua de 25 mai 2014, Biserica Ortodoxă Română recomandă clerului şi credincioşilor ortodocşi ca, în calitate de cetăţeni europeni, să participe la alegerile europarlamentare şi să susţină pe acei candidaţi care fac dovada că pot apăra şi promova valorile creştine, în special familia tradiţională, viaţa şi demnitatea umană.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

22.05.2014 | 20:18

http://basilica.ro/stiri/batitudinea-bisericii-fa-de-alegerile-europarlamentareb_17254.html

Multumiri si Conferintei Episcopale Catolice:

Noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România, reuniţi la Oradea, în sesiunea de primăvară, între 5-7 mai, îi îndemnăm pe toţi oamenii de bunăvoință, și în special pe catolici, să-şi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, la alegerile pentru Parlamentul European, din 25 mai 2014.

Creştinii au datoria morală de a se implica activ în păstrarea și promovarea valorilor conforme cu învățătura Sfintei Scripturi și a Bisericii. Îi încurajăm, aşadar, în mod deosebit pe tineri, care sunt viitorul societăţii şi al Bisericii, să participe la dezbaterile din societate și la vot. Amintim, totodată, că este dreptul fundamental și democratic al cetățenilor României de a acorda propriul vot în ziua alegerilor acelor candidați care promovează și susțin valorile Bisericii.

Unind glasul nostru cu cel al episcopilor catolici din ţările membre ale Uniunii Europene (UE), îi îndemnăm pe candidaţii la alegerile europarlamentare să se angajeze, prin politici complete şi eficiente, pentru susţinerea, promovarea şi apărarea valorilor morale şi creştine care au plămădit Europa, in particular ale societăţii româneşti.

De asemenea, îi încurajăm pe toți credincioșii să acorde propriul vot acelor candidaţi care au în program:

* susținerea tinerilor, a persoanelor cu dizabilități, a celor săraci, a vârstnicilor, promovarea culturii vieții, a familiei și demnitatea ei, ocrotirea întregii creații a lui Dumnezeu;

* promovarea unității în cadrul UE și susținerea, fără echivoc, a principiului subsidiarității, ducând în Parlamentul European valorile creștine, tradiționale românești și binele comun;

* promovarea libertăţii religioase ca trăsătură fundamentală a unei societăți tolerante și deschise și susținerea dreptului fiecăruia de a-și manifesta credința în public; apărarea emigranților precum și libera circulație a cetățenilor în UE.

Mesajul Bisericii este unul de speranță. Convingerea noastră este, așadar, aceea că proiectul European este inspirat de o imagine nobilă a omenirii și poate modela viitorul Europei.

Haruri și binecuvântări tuturor,

În numele episcopilor catolici din România,
† ÎPS Ioan ROBU,Arhiepiscop Mitropolit de București, Președinte

http://e-communio.ro/stire1550-alegeri-europarlamentare-2014-declearatia-conferintei-episcopilor-din-romania

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: