"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

LANSARI

Advertisements

ITALIA: 20 MAI 2012

“Unul dintre noi” a fost lansata oficial in Italia la Roma: prin “Life Day”

in aula Paul VI Movimento per la Vita a organizat LIFE DAY 2012 un eveniment de prezentare a initiativei cetatenesti europene “Unul dintre noi” in cadrul celei de-a 25 editii a concursului pentru tineri “Viitorul Europei este in mainile voastre”. Titlul a fost inspirat de cuvintele Fericitului Ioan Paul al II-lea adresate tinerilor. La acest concurs mai bine de 1 000 000 de tineri au participat in decursul anilor  si aproximativ  7000 de tineri au castigat excursia la Parlamentul European.

Toate organizatiile catolice italiene vor sustine cu entuziasm aceasta initiativa si numerosi au fost leaderii prezenti in Aula Paul al VI-lea: Actiunea Catolica, Miscarea Focolara, Communione e Liberazione, Forumul Asociatiei Familiilor, Reinnoirea Carismatica, Calea Neocatecumenala, Franciscanii Imaculatei, Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, primarul Romei.

Presedintele Movimento per la VitaCarlo Casini a prezentat  Inititiativa si a subliniat:

“Nu sunt suficiente un milion de semnaturi. Nu sunt suficiente 7 natiuni. Dorim sa fim prezenti cu o voce puternica care sa se ridice din toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene.”

ROMANIA: 26-28 IULIE 2012

La Iasi, lansare evenimentului s-a realizat prin prin conferinte cu motto-ul “Viitorul Europei este in mainile voastre”, avand drept conferentiari pe Michele Trotta  (Movimento per la Vita – Italia), membru al  Comitetul executiv european si coordonatorul natioanl al Initiativei  si pe Michael Voris, jurnalist american pro-life, presedintele St. Michael’s Media, fondatorul  ChurchMilitant.TV.

Oaspetele de onoare a fost de Excelenta Sa, PS Virgil  Bercea, episcopul Greco-Catolic al Eparhiei de Oradea si vice-presedinte al COMECE.  Au participat  tineri reprezentanti ai numeroase asociatii printre care Actiunea Catolica, Scout, Darul vietii, A.G.R.U.

SPANIA: 18 IANUARIE 2013

La Madrid, Biroul Parlamentului European a gazdui lansarea Initiativei in prezenta reprezentantei Spaniei in Comitetul Cetatenilor, Alicia Latorre, presedinta Federatiei Spaniole a Asociatilor Pro-life, a participat la lansare evenimentului Initiativei la Madrid, si aunor reprezentanti ai unor organizatii care sustin Initiativa (Fundación Valores y Sociedad, Foro Español de la Familia, HazteOír, Fundación RedMadre, Derecho a Vivir, S.O.S. Familia, CideVida si Fundación Tepeyac). Au mai participat si politicieni apartinand unor organisme reprezentand cetatenii, atat la nivel national si european, amplificand suportul civic al Initiativei: Jaime Mayor Oreja, membru al Parlamentului European, Eugenio Nasarre, Carlos Salvador si Luis Peral, membrii ai Parlamentului spaniol.

CITITI SI:

Arranca la campaña pro vida «Uno de nosotros»: la mayor de España y de Europa en este año

‘Uno de Nosotros’ responde a la sentencia del Tribunal de Justicia Europeo a favor de la vida humana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: