"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » PARTENERI IN ROMANIA » BISERICA ORTODOXA ROMANA » MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI

MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI

Advertisements

Arhiepiscopia Iaşilor susţine Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi”

Arhiepisopia Iaşilor susţine Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică (www.oneofus.eu). Fidelă credinţei sale că viaţa începe din momentul concepţiei (fertilizarea), Arhiepisopia Iaşilor atrage atenţia asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei sustine Initiativa Cetateneasca Europeana “Unul dintre noi”

Ca urmare a indemnului Patriarhiei Romane de a sustine si de a populariza Initiativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi”, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Departamentul Pro Vita, isi anunta oficial implicarea in procesul colectarii de semnaturi pentru oprirea finantarii de catre Uniunea Europeana a cercetarilor pe embrioni umani.

Departamentul Pro Vita a fost infiintat in anul 2010 in cadrul Sectorului de Misiune, Statistica si Prognoza Pastorala al Arhiepiscopiei Iasilor si isi propune sa contribuie in mod activ la salvarea, protejarea si cultivarea vietii umane inca de la momentul conceptiei. In acest sens, au fost demarate programe de preventie, de consiliere si suport material destinate tinerelor si femeilor insarcinate.

Motivatia acestei implicari rezida in dorinta de a participa in mod activ la solutionarea unei probleme delicate din punct de vedere spiritual-moral. Totodata, aceasta implicare coincide si cu implinirea scopului Departamentului Pro Vita, acela de a salva, proteja si cultiva viata umana inca de la momentul conceptiei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: