"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » EVENIMENTE » EVENIMENTE INTERNATIONALE

EVENIMENTE INTERNATIONALE

Advertisements

 FAZA PREGATITOARE

ROMA 10 DECEMBRIE 2011: PRIMA INITIATIVA EUROPEANA DE EXERCITARE DIRECTA A DEMOCRATIEI

Mobilizarea la care sunt chemate miscarile pentru viata europene are o semnificatie deosebita intr-o Europa marcata de prabusire demografica si inversarea piramidei populationale intre tineri si varsnici. Aceasta situatie este prezenta si in Romania,  influententand negativ si economia.

Un pas concret pe calea colaborarii intre miscarile europene pentru viata a fost facut la conferinta din 10 decembrie 2011 organizata la Roma de Movimento per la Vita cu ocazia decernarii de catre Cardinalul Ennio Antonelli premiului european pentru viata “Maica Tereza de Calcutta” organizatiei Foccolarilor, in memoria Chairei Lubich.

La aceasta conferinta, prezidata tot de Carlo Casini, au participat membrii ai unor organizatii pro-life din: Belgia (“Marche pour la Vie”), Croatia (“Centrul pentru Familie” din Zagreb), Franta (Fundatia “Jerome Le Jeune”), Germania (“Ja zum Leben”), Irlanda (“Youth Defence”), Irlanda de Nord (“Precious Life”) , Marea Britanie (“Christian Concern”“ProLife Alliance”), Polonia (Federatia miscarilor pro-life din Polonia, in mod particular Asociatia Poloneza pentru Apararea Vietii Umane), Portugalia (Federatia portugheza pentru viata), Slovacia, Suedia (“Da Vietii!” si “Pro-Vita”),  Ucraina (Foccolarii) si bineinteles Italia si Romania. Printre oaspetii de onoare s-a aflat si Lord Nicholas Windsor (Dignitatis Humanae Vita  si the Right to Life Charitable Trust).

PARLAMENTUL EUROPEAN: SAPTAMANA PENTRU VIATA 26-29 MARTIE 2012

SAPTAMANA PENTRU VIATA ORGANIZATA LA BRUSSELS a fost un moment deosebit pe parcursul organizarii initiativei cetatenesti europene. M-au impresionat in mod deosebit europarlametnarii care lupta pentru respectarea dreptului la viata si a demnitatii umane:

1.Carlo Casini din Italia care a prezentat inititiativa “Unul dintre noi”;

2. Jaime Mayor Oreja din Spania;

3. Alojz Peterle din Slovenia a pledat pentru importanta ingrijirilor paleative;

4.Gay Mitchell din Irlanda

5. Anna Záborská din Slovacia, medic

6.Miroslav Mikolasik din Slovacia, medic

7. Martin Kastler din Germania

8. Peter Liese din Germania, medic si genetician

9. Jan Olbrycht din Polonia

10.  Maria Patrao Neves din Portugalia

Detalii suplimentare:

“European Meeting for Life”

Week for Life

Personal m-a impresionat in mod deosebit descrierea atacurilor si dificultatile intampinate de profesorul Colin McGuckin in cercetarea pe celule stem adulte si din cordonul ombilical desi numai aaceatsa cercetarea  a dat rezultate pana acum, ceea ce pune sub un mare semn de intrebare dorinta EU de a finanta in continuare cercetarea pe celule stem preluate prin uciderea/”utilizarea” embrionilor umani. Intre timp profesorul s-a mutat la un institut nou infiintat in Irlanda.

Presedintele comitetului organizator al Initiativei “Unul dintre Noi” profesorul Gregor Puppink, directorul Centrului European pentu Lege si Justitie care ne-a prezentat pe cazul Brustle vs. Greenpeace inclus in motivarea Initiativei.

Sala a fost plina cu reprezenatntii a numeroase ONG-uri din peste 20 de tari europene care s-au angajat sa sustinita Initiativa.

FAZA DE LANSARE PENTRU STRANGEREA SEMNATURILOR

ROMA 20 MAI: LIFE DAY 2012 (lansarea initiativei in Italia)

Pe 20 mai 2012, in aula Paul VI Movimento per la Vita a organizat LIFE DAY 2012 un eveniment de prezentare a initiativei cetatenesti europene “Unul dintre noi” in cadrul celei de-a 25 editii a concursului pentru tineri “Viitorul Europei este in mainile voastre”. Titlul a fost inspirat de cuvintele Fericitului Ioan Paul al II-lea adresate tinerilor. La acest concurs mai bine de 1 000 000 de tineri au participat in decursul anilor  si aproximativ  7000 de tineri au castigat excursia la Parlamentul European.

Toate organizatiile catolice italiene vor sustine cu entuziasm aceasta initiativa si numerosi au fost leaderii prezenti in Aula Paul al VI-lea: Actiunea Catolica, Miscarea Focolara, Communione e Liberazione, Forumul Asociatiei Familiilor, Reinnoirea Carismatica, Calea Neocatecumenala, Franciscanii Imaculatei, Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, primarul Romei.

Presedintele Movimento per la VitaCarlo Casini a prezentat in cateva cuvinte Inititiativa si a subliniat:

“Nu sunt suficiente un milion de semnaturi. Nu sunt suficiente 7 natiuni. Dorim sa fim prezenti cu o voce puternica care sa se ridice din toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: