"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » ALEGERI EU 2014 VOTEZ PENTRU VIATA

ALEGERI EU 2014 VOTEZ PENTRU VIATA

Advertisements

Alegeri Orwell

“POPORUL CARE ALEGE
CORUPTI, IMPOSTORI, HOTI SI TRADATORI,

NU ESTE O VICTIMA,

CI ESTE UN COMPLICE.”

GEORGE ORWELL

Stimati sustinatori ai Initiativei Legislative Cetatenesti Europene “Unul dintre noi”,

perioada de campanie electorala  desfasurata de candidatii la un loc in Parlamentul UE se suprapune peste perioada de asteptare a raspunsului Comisiei Europene dupa audierea care s-a desfasurat la Brussels, pe 9-10 aprilie 2014.

Raspunsul Comisiei Europene este asteptat a fi da pana la 28 mai. Stim ca viitorul Parlament UE va trebui sa voteze pentru propunerea noastra legislativa.

In plus, dupa cum ne informeaza d-na Corina Cretu, candidata din partea PSD, in prezent 70% din legislatia Romaniei se hotaraste la Brussels, deci Brussels este alaturi de Bucuresti,  a doua capitala a Romaniei.

Este foarte important sa dam votul nostru acelor candidati care deveniti membrii ai Parlamentului European vor sustine viata din momentul conceptiei in domeniile de competenta ale UE, adica incetarea finantarii cercetarii pe embrioni umani si cea a avortului prin ajutorul de dezvoltare acordat tarilor sarace.

Prin votul dat de dumneavoastra eurocandidatilor care recunosc dreptul la viata din momentul conceptiei, veti lupta in fapt pentru apararea unei institutii democratice reprezenate de o Inititiva Legislativa Cetateneasca Europeana, “Unul dintre noi” in acest caz.

 

Scena candidaturilor la Parlamentul European este complexa:

-15 partide: http://www.bec2014.ro/?page_id=30

– 8 candidati independenti: http://www.bec2014.ro/?page_id=32

In extrem de scurtul timp ramas pana la momentul votarii vom incerca sa va prezentam sumar pozitia celor mai importanti candidati din fiecare partid si a celor independenti legate de obiectul “Unul dintre Noi”, pe langa cateva informatii utile despre modul in care decurge votarea in cabina de votare.

Reamintim una dintre provocarile cu care am inceput aceasta Initiativa cu aproape 2,5 ani in urma:

“Viitorul Europei este in mainile dumneavoastra!”

PETITIE ADRESATA COMISIEI EUROPENE

Intre timp ii indemnam pe sustinatorii “Unul dintre noi” sa semneze aceasta petitie  care genereaza un e-mail adresat Comisiei Europene  pentru fiecare semnatura:

http://citizengo.org/en/6766-support-european-citizens-initiative-one-us

https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/2014/05/14/petitie-adresata-comisiei-europene-de-sustinatorii-unul-dintre-noi/

https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/2014/05/11/unul-dintre-noi-petitie-online-adresata-comisiei-europene/

COMENTARII LA AUDIEREA PUBLICA

1.POZITIA OFICIALILOR UE FATA DE INITIATIVELE CETATENESTI EUROPENE

Semnalele care au precedat raspunsul Comisiei UE pentru “Right2Watwer”nu au fost incurajatoare, remarcandu-se chiar prin condescendenta si ignorarea eforturilor organizatorice a celor aproximativ 5 milioane de cetateni europeni implicati in primele 3 ICE cu succes dintre cele 22 initiate din 1 aprilie 2012.

https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/2014/03/21/pozitia-oficialilor-ue-fata-de-initiativele-cetatenesti-europene/

2. “CASTA POLITICA UE NU ESTE OBISNUITA CU DEMOCRATIA”

Dr. Gregor Puppinck, presedintele Comitetului executiv al cetatenilor care sustin “Unul dintre Noi”, ne explica importanta unui raspuns pozitiv din parte a Comisiei Europene:

“Atat continutul, cat si forma propunerilor legislative ale ‘Unul dintre Noi’ au fost deja validate de Comisia Europeana. Nici un obstacol de natura practica sau de fond nu poate justifica un refuz al Comisiei de a include aceste propuneri intr-un proces legislativ european.

Intradevar, nu mai este cazul de a fi examinata de catre Comisie oportunitatea politica a Initiative Cetatenesti deoarece aceasta este demonstrata de sustinerea populara. Acum ii revine Comisiei sa constate succesul initiativei si sa o supuna viitorului Parlament si Consiliu de care depinde puterea legislativa in UE. Acestora le revin discutia si votul cerute de “Unul dintre Noi”

Un refuz al Comisiei ar fi arbitrar si ar ruina credibilitatea mecanismului inititativei cetatenesti si ar subrezi pe mai departe legitimitatea democratica a institutiilor europene.”

https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/2014/05/03/unul-dintre-noi-casta-politica-a-ue-nu-este-obisnuita-cu-democratia/

3. PLANUL EXISTA: “OPRITI UNUL DINTRE NOI!”

Pana la audierea publica din 11 aprilie 2014, am parcurs 6 etape, zeci de mii de voluntari au fost implicati, aproape 2 milioane de cetateni au semnat, fiecare semnatura a fost controlata la liteara si cifre, 1,8 milioane semnaturi au fost validate.

Romania este a cincea tara in UE prin participarea ei: Poporul Vietii a semnat!

SI TOTUSI…

Reprezentanti ai unor organizatii acreditate pe langa Parlamentul UE, care nu au strans vreodata o semnatura pentru a sustine ideilor lor, care primesc bani din fonduri europene care ar fi in pericol deoarece propun avortul drept o solutie pentru sanatatea femeilor din tarile sarace, acestea alaturi de reprezentanti ai cercetarii ne-etice pe celule embrionare, au facut un plan de 20 de pagini pentru a opri “Unul dintre Noi”(vezi articolul ilustrat in “E Vita”).

Modul in care si-au folosit influenta a fost vizibilla la audierea publica unde numai amenintarea cu boicotul le-a permis reprezentantilor nostri sa obtina 40 de minute din cele 220 puse la dispozitie. Totul a fost orchestrat, pana la ce anume si cand sa spunapotriva “UNUL DINTRE NOI”.

https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/2014/05/08/planul-existaopriti-unul-dintre-noi/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: