"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » MASS MEDIA » Radio

Radio

Advertisements

Radio Vatican:

Benedict XVI şi-a dat public adeziunea la campania “Unul dintre noi”

RV 20 feb 2013. Grupul de coordonare din România a proiectului european “Unul dintre noi” a cerut redacţiei noastre să semnalăm importanţa acestei campanii în favoarea vieţii. Este vorba de prima iniţiativă cetăţenească europeană ce-şi propune să strângă un milion de semnături online pentru a cere Parlamentului European garanţii care să respecte dreptul la viaţă al copiilor încă din prima clipă a conceperii.

Să ascultăm mai întâi cuvintele Sfântului Părinte Benedict XVI de la rugăciunea ‘Angelus’, duminică 3 februarie a.c.:
• “Dragi fraţi şi surori, în prima duminică a lunii februarie se marchează în Italia “Ziua pentru viaţă”. Mă alătur episcopilor italieni care în mesajul lor îndeamnă la investiţii în favoarea vieţii şi a familiei, şi ca răspuns eficace la criza actuală. Adresez un salut “Mişcării pentru Viaţă” şi îi doresc succes iniţiativei “Unul dintre noi”, pentru ca Europa să fie tot mai mult locul în care orice fiinţă umană să fie ocrotită în demnitatea ei”.

Potrivit grupului român de coordonare a proiectului, cei care doresc să participe la această petiţie online sunt îndemnaţi să semneze în favoarea iniţiativei la adresa http://www.oneofus.eu sau la contul de pe Facebook (https://www.facebook.com/events/448137288553206/?fref=ts). Explicaţii oficiale se pot găsi la adresa de pe internet https://unuldintrenoiromania.wordpress.com.

De adăugat că, potrivit organizatorilor, Sfântul Părinte şi-a exprimat susţinerea proiectului şi cu alte două ocazii (vezi https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/sunteti-invitati/catolici): pe 10 decembrie 2011, când a spus că “primul drept al omului este dreptul la viaţă”, şi pe 20 mai 2012, încurajând membrii Mişcării Pentru Viaţă să mărturisească şi să edifice o adevărată “cultură a vieţii”.

În actuala societate europeană, atrasă de frontierele sumbre ale eutanaziei umane şi suferindă din cauza iernii demografice, cultura vieţii nu este doar o necesitate creştină ci o adevărată prioritate culturală.

În conformitate cu recomandarea Patriarhiei Române, Cercul socio-cultural Ateneul Sf. Pantelimon susţine iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie, potrivit competenţelor Uniunii Europene.
În acest sens, în data de 26 mai 2013 cercul socio-cultural Ateneul Sf. Pantelimon va iniţia acţiunea de strângere de semnături intitulată ŞANSE PENTRU FIECARE COPIL de la credincioşii comunităţii parohiale Sf. Pantelimon Foişorul de Foc din Bucureşti.

CORECTITUDINEA semnarii e imperioasa pentru validarea de catre Autoritatea Nationala de Protectie a Datelor Personale/Bucuresti, INAINTE de a fi inaintat numarul lor  la Brussels.

935358_452186841526618_1762558177_n

Online: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do

Formulare pe hartie:http://www.oneofus.eu/paper-forms-download/

https://unuldintrenoiromania.wordpress.com/2013/05/20/sugestii-pentru-colectarea-semnaturilor/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: