"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » Comisia Europeana a dat un VETO Initiativei Cetatenesti Europene “Unul dintre Noi”

Comisia Europeana a dat un VETO Initiativei Cetatenesti Europene “Unul dintre Noi”

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Alegeriactreactimpact

O decizie contrară cerințelor etice si democratice

Astazi, 28 mai, in ultima zi a mandatului ei, vechea “Comisie Barroso” a respins inițiativa cetățenească UNUL DINTRE NOI, petiția cu cea mai mare sustinere in istoria instituțiilor europene. Această inițiativă, susținută de două milioane de cetățeni, solicită să se pună capăt practicilor europene de finanțare publică care implică distrugerea deliberată a vieții umane înainte de naștere.
Inițiativa cetățenilor europeni (ICE) este un mecanism de democrație participativă creat de Tratatul de la Lisabona, prin care un milion de cetățeni pot introduce un proiect de lege în mecanismul legislativ de la Bruxelles.

Comitetul ICE UNUL DINTRE NOI își exprimă dezamăgirea profundă fata de surzenia Comisiei care astazi exercită o putere nelegitima, deoarece Parlamentul European trebuie sa se pronunțe politic pe fondul inițiativei, și nu Comisia.

Un VETO nejustificat, care ignoră însuși scopul cererii: Comisia va continua să finanțeze atat practici biotehnologie care s-au dovedit fără un viitor și lipsite de etică, cat si avortul în țările în curs de dezvoltare, inclusiv țările unde este interzis penal.

Un VETO nejustifica,t care încalcă procesul democratic: Comisia, care trebuia sa constate mai degrabă succesul inițiativei și să o prezinte Parlamentului European și Consiliului European, a abuzat de puterea sa de controla formal pentru a face o judecata asupra oportunitatii politice și pentru a bloca procedura legislativa. Astfel Comisia încearcă sa-și apere privilegiul puterii de initiativa si a introduce proceduri legislative așa cum a fost până la crearea mecanismului de ICE, cand era unica instanta care putea iniția proceduri legislative.

Comisia Europeană face un simulacru din mecanismul ICE, in timp ce europarlamentarii l-au dorit a fi un adevărat instrument al democrației participative. Comisia oferă, astfel, o dovada in plus de lipsa de cultură democratică.

Răspunsul pe fond dat de Comisie este ipocrit si arogant, caci se preface că nu înțelege scopul cererii noastre și consta din treizeci de pagini in care prezinta cu auto-satisfactie propria politică.

Pentru Comitetul Cetățenilor UNUL DINTRE NOI, procedura nu este inchisa: în primul rând, natura decizia Comisiei justifica un recurs la Curtea din Luxemburg – care, la rândul ei, a recunoscut respectarea vieții umane din momentul concepție, iar pe de altă parte, un nou parlament a fost ales și o nouă Comisie va fi numita.

UNUL DINTRE NOI cere Europei mai multa etica si mai multa democratie.

Textul raspunsului Comisiei Europene:

http://ec.europa.eu/research/eci/one-of-us_en.pdf Web site-ul pus la dispozitie de UE:

http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/finalised/details/2012/000005/ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: