"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » PETITIE ADRESATA COMISIEI EUROPENE DE SUSTINATORII “UNUL DINTRE NOI”

PETITIE ADRESATA COMISIEI EUROPENE DE SUSTINATORII “UNUL DINTRE NOI”

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements
BUCURESTI: 23 MARTIE 2013

BUCURESTI: Marsul pentru Viata, 23 MARTIE 2013

Dupa incheierea etapei de semnare a Initiativei “Unul dintre Noi”, cei care nu au semnat, dar doresc sa sustina obiectivele Initiativei, pot acum sa se alature Poporului Vietii printr-o petitie.

In prezent numeroase atacuri nejustificate reprezinta conditii evident vitrege pentru desfasurarea procesului democratic reprezentat de ICE “UNUL DINTRE NOI”.

De aceea este vital sa instiintam Comisia Europeana direct asupra opiniei noastre, printr-un e-mail care le va fi trimis in momentul semnarii acestei petitii:

http://citizengo.org/en/6766-support-european-citizens-initiative-one-us

Textul este un sumar al obiectivelor “Unul dintre Noi”, modului in care s-a semnat, al audierii:

Mai mult de 1,7 milioane de cetățeni europeni au semnat inițiativa cetățenească europeană “Unul dintre noi”. O audiere publica a inițiativei a avut loc în Parlamentul European la 10 aprilie 2014, precedata de o întâlnire între reprezentanți ai Comisiei Europene și comitetului cetățenilor, pe 9 aprilie .

Initiativa este animata de grave îngrijorari pentru drepturile omului. Se cere ca legislația să fie adoptată pentru a preveni ca fonduri UE sa fie utilizate în scopuri care implică sau presupune distrugerea embrionilor umani. În timp ce apelul initiativei are un domeniu de aplicare general, subiectele care merită o atenție deosebită sunt politicile de cercetare și de ajutor pentru dezvoltare ale UE.
În ceea ce privește programul-cadru de cercetare al UE “Orizont 2020”, audierea în Parlamentul European a arătat că actualul cadru etic existent este total inadecvat.

Ceea ce Comisia Europeană urmărește să treacă drept un angajament etic riguros este numai o afirmație că UE nu va finanța activitati are sunt ilegale în țara în care au loc si nici activități care sunt ilegale în toate 28 de state membre. Cu alte cuvinte , o activitate de cercetare poat fi eligibila pentru finanțare din partea UE în cazul în care este ilegal în 27 din cele 28 de state membre – și Comisia Europeană considera aceasta drept un angajament etic !!!

Audierea a arătat în continuare că cercetarea controversată pe celule stem embrionare este considerată drept cea mai puțin probabila cercetare pentru obținerea oricarei utilizări terapeutice. Prin urmare, UE ar trebui să cheltuiască bugetul de cercetare in special pentru domenii promitatoare de cercetare.

În ceea ce privește ajutorul pentru dezvoltare, există un acord general că acesta este un obiectiv important pentru a lupta împotriva mortalității materne în țările în curs de dezvoltare. Cu toate acestea , acest obiectiv nu justifică practica actuală a UE de finantare a avorturilor în țările în curs de dezvoltare în care acestea sunt legale , sau , dupa cum a fost evident la audierea publica, chiar și în țările în care avorturile nu sunt legale.

Avortul nu ajuta la reducerea deceselor materne, fiind in schimb un risc grav pentru sănătatea femeilor. Statisticile arată că mortalitatea maternă este mai redusă în țările care au legi restrictive pentru avort.
Comisia Europeană ar trebui să asculte cetățenii mai mult decât de interesele legitime ale furnizorilor de avort , cum ar fi International Planned Parenthood Federation.

Faptul ca Initiativa s-a conformat tuturor cerințelor legale și formale și valorilor UE a fost stabilit la momentul înregistrării sale, deci consideram ca nu se situeaza in marja “politica” a competenței Comisiei Europene sa faca aprecieri care i-ar permite să blocheze progresul Initiativei in urmatoarea etapa, reprezentata de o propunere legislativa inaintata Parlamentului European.
Prin urmare, cerem Comisiei de a oferi un răspuns adecvat Inițiativei cetățenilor “Unul dintre noi” prin inițierea unei proceduri legislative bazate pe succesul sustinerii propunerilor Inițiativei.

Termenul raspunsului din partea Comisiei Europene este 28 mai.

Cei care ati semnat petitiile pentru a opri rapoartele Estrela, Lunacek, Zuber etc aveti deja antrenament!
Si speranta, deoarece acestea au avut rezultate!

http://citizengo.org/en/6766-support-european-citizens-initiative-one-us
<photo id=”2” />

UPDATE: MOBILIZAREA TREBUIE SA CONTINUE PANA LA 28 MAI!

http://www.undenous.fr/one-of-us-il-faut-rester-mobilise-jusquau-28-mai-lenjeu-est-politique/

Avand in vedere caBrussel-ul este practic a doua capitala a Romaniei (citam pe d-na Corina Cretu)

VOTUL DUMNEAVOASTRA CONTEZA!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: