"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » PARLAMENTUL EUROPEAN » ZIUA EUROPEI ANNO DOMINI 2014

ZIUA EUROPEI ANNO DOMINI 2014

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements
Campodoglio

CAMPODOGLIO: ROMA

Cati isi aduc aminte astazi de faptul ca intemeietorii Uniunii Europene au fost 3 politicieni crestini? Redam un fragment dintr-un articol descriind modul in care parintii intemeietori ai Unuinii Europene au imbinat virtutea crestina cu virtutea civila  in activitatea lor  politica.

“Sfinte Robert Schuman, roaga-te pentru noi!” Asa se vor ruga, probabil, unii dintre noi peste câtiva ani. Nu e o gluma si nici o expresie ironica. În luna mai a acestui an (2004 nns-a încheiat faza la nivel diecezan a procesului sau de beatificare.   Robert Schuman (1886-1963), ministru francez al Afacerilor externe, la 9 mai 1950, printr-o declaratie istorica, le-a propus statelor care luptasera în timpul celui de-al doilea razboi mondial sa puna în comun productia de carbune si otel, care de secole era pricina de dusmanie între Franta si Germania. Din reconcilierea acestor doua tari s-a nascut prima Comunitate europeana si din ea, mai târziu, actuala Uniune Europeana. În aceasta actiune Schuman a fost ajutat de doi crestini practicanti: Konrad Adenauer si Alcide De Gasperi.

Si pentru italianul De Gasperi se lucreaza la procesul de beatificare, care se desfasoara deocamdata la nivel diecezan . La aflarea vestii mortii lui, de la care se împlinesc 50 de ani, cardinalul Ildefonso Schuster, arhiepiscop de Milano, declara: “Pleaca dintre noi un crestin umil si leal care a dat marturie deplina despre credinta sa în viata privata si în cea publica.” Într-adevar, atât în Robert Schuman cât si în De Gasperi, virtutea crestina si virtutea civila s-au unit strâns în slujba angajamentului politic.

Dar cine si-ar fi imaginat în 1950 sau chiar mai târziu ca unul dintre parintii fondatori ai Uniunii Europene ar putea ajunge la cinstea altarelor?! Cu greu ne vine sa credem ca un politician al zilelor noastre ar putea ajunge în calendarul Bisericii sau ca angajamentul politic poate fi o cale de practicare eroica a virtutilor crestine.”

http://www.profamilia.ro/print.asp?path=/revista.asp?id=2004_06_11

Informatii suplimentare:

http://www.30giorni.it/articoli_id_4362_l3.htm http://www.robert-schuman.eu/fr/page-speciale-9-mai

Putin cunoscut este si faptul ca steagul UE avand 12 stele galbene pe fondul albastru au fost inspirate  designer-ului Arsène Heitz de Cartea Reveleatiei: “o Femeie imbracata cu soarele… si o coroana cu 12 stele pe cap.”

Acest steag a fost adoptat pe 8 decembrie 1955, zi care coincide cu sarbatoarea catolica  a Imaculatei Conceptii a Sfintei Fecioare Maria.

http://allthingscatholic.tumblr.com/post/36694398500/mary-the-eu-flag-our-ladys-crown

In acest context istoric este un fapt intristator si alarmant faptul ca semnatarilor si voluntarilor care au contribui la succesul “Unul dintre Noi”,  li se imputa faptul de a fi crestini, acesta fiind considerat principalul element al acuzatiilor de neintemeinicie  a Initiativei Legislative Cetatenesti Europene, dorit de Tratatul de la Lisabona drept un instrument de participare la democratia europeana.

Care ar fi posibila reactie a lui Robert Schumann la astfel de evolutii? 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: