"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » “UNUL DINTRE NOI”: PETITIE ONLINE ADRESATA COMISIEI EUROPENE

“UNUL DINTRE NOI”: PETITIE ONLINE ADRESATA COMISIEI EUROPENE

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

EU harta semnaturi 20:09

Comisia Europeana are timp pana la 28 mai sa evalueze informatia despre obiectivele “Unul dintre Noi” prezentata pe parcursul audierii din 10-11 aprilie 2014.

Audierea a decurs dificil in partea publica, dar dr. Gregor Puppinck si-a exprimat convingerea ca aceasta a 7-a etapa a ICE “Unul dintre Noi” reprezinta inceputul unui dialog intre cetatenii europeni care au sustinut propunerea legislativa  si alesii  din Comisia Europeana care au aprobat  desfasurarea “Initiativei Unul dintre Noi” si cei care trebuie sa se pronunte in Parlamentul Europena si Consiliul European.

Inaintea audierii, Presedintele Comisiei Europene, d-l Barosso, a  facut declaratii privind oportunitatea inaintarii propunerilor legislative sustinute de ICE , “Right4Water ” si “Unuldintre Noi”. Dansul sustinea ca acest moment de final al legislaturii  Parlamentului European nu este cel mai potrivit pentru o propunere legislativa, deorece  viitorul Parlament ar putea respinge propunerea cetatenilor.

Pe 17 martie 2014 a a vut loc la Bucuresti o dezbatere publica cu d-l Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura, si am reusit sa ii adresez o intebare legata de afirmatiile presedintelu Baroso chiar de la inceputul discutie. In mod fericit, deoarece din motive tehnice, aceasta dezbatere s-a incheiat dupa 45 minute. Acest link va conduce la inregistrarea video: http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_25873/Comisarul_european_Dacian_Ciolos_-_in_dialog_LIVE_cu_cetatenii_din_lumea_intreaga_-_de_la_Bucuresti.html

http://www.privesc.eu/Arhiva/29026/Dialog-public-intre-comisarul-european-pentru-agricultura-si-dezvoltare-rurala–Dacian-Ciolos–si-cetatenii-Romaniei-despre-viitorul-Europei

Raspunsul d-lui Ciolos nu a fost inclus in video clipul de pe site-ul UE si aceasta este dovada evidenta a incercarilor de a cenzura si minimaliza participarea a aproape 2 milioane de cetateni la sustinera unei propuneri legislative la nivelul UE:

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I078438&sitelang=en

In aceste conditii evident vitrege pentru desfasurarea procesului democratic reprezentat de ICE “UNUL DINTRE NOI” este vital sa instiintam Comisia Europeana direct, printr-un e-mail care le va fi trimis in momentul semnarii acestei petitii:

http://citizengo.org/en/6766-support-european-citizens-initiative-one-us

Textul  este un sumar al obiectivelor, modului in care s-a semnat, al audierii:

Mai mult de 1,7 milioane de cetățeni europeni au semnat inițiativa cetățenească europeană “Unul dintre noi”. O audiere publica a inițiativei a avut loc în Parlamentul European la 10 aprilie 2014, precedata de o întâlnire între reprezentanți ai Comisiei Europene și comitetului cetățenilor , pe 9 aprilie .

Initiativa este animata de grave îngrijorari pentru drepturile omului. Se cere ca legislația să fie adoptată pentru a preveni ca fonduri UE sa fie utilizate în scopuri care implică sau presupune distrugerea embrionilor umani. În timp ce apelul initiativei are un domeniu de aplicare general, subiectele care merită o atenție deosebită sunt politicile de cercetare și de ajutor pentru dezvoltare ale UE .

În ceea ce privește programul-cadru de cercetare al UE “Orizont 2020”, audierea în Parlamentul European a arătat că actualul cadru etic existent este total inadecvat .

Ceea ce Comisia Europeană urmărește să treacă drept un angajament etic riguros este numai o afirmație că UE nu va finanța activitati are sunt ilegale în țara în care au loc si nici activități care sunt ilegale în toate 28 de state membre. Cu alte cuvinte , o activitate de cercetare poat fi eligibila pentru finanțare din partea UE în cazul în care este ilegal în 27 din cele 28 de state membre – și Comisia Europeană considera aceasta drept un angajament etic !!!

Audierea a arătat în continuare că cercetarea controversată pe celule stem embrionare este considerată drept cea mai puțin probabila cercetare pentru obținerea oricarei utilizări terapeutice. Prin urmare, UE ar trebui să cheltuiască bugetul de cercetare in special pentru domenii promitatoare de cercetare.

 

În ceea ce privește ajutorul pentru dezvoltare, există un acord general că acesta este un obiectiv important pentru a lupta împotriva mortalității materne în țările în curs de dezvoltare. Cu toate acestea , acest obiectiv  nu justifică practica actuală a UE de finantare a avorturilor în țările în curs de dezvoltare în care acestea sunt legale , sau , dupa cum a fost evident la audierea publica, chiar și în țările în care avorturile nu sunt legale.

Avortul nu ajuta la reducerea deceselor materne, fiind in schimb un risc grav pentru sănătatea femeilor. Statisticile arată că mortalitatea maternă este mai redusă în țările care au legi restrictive pentru avort.

Comisia Europeană ar trebui să asculte cetățenii mai mult decât de interesele legitime ale furnizorilor de avort , cum ar fi International Planned Parenthood Federation.

Faptul ca Initiativa s-a conformat tuturor cerințelor legale și formale și valorilor UE a fost stabilit la momentul înregistrării sale, deci consideram ca nu se situeaza in marja “politica” a competenței Comisiei Europene sa faca aprecieri care i-ar permite să blocheze progresul Initiativei in urmatoarea etapa, reprezentata de o propunere legislativa inaintata Parlamentului European.

Prin urmare, cerem Comisiei de a oferi un răspuns adecvat Inițiativei cetățenilor “Unul dintre noi” prin inițierea unei proceduri legislative bazate pe succesul sustinerii propunerilor Inițiativei.

 

Cei care ati semnat petitiile pentru a opri rapoartele Estrela, Lunacek, Zuber etc aveti deja antrenament!

Si speranta, deoarece acestea au avut rezultate!

http://citizengo.org/en/6766-support-european-citizens-initiative-one-us


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: