"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » EURO 2014: VOT PENTRU VIATA » APARATORII EUROPENI AI INITITATIVEI “UNUL DINTRE NOI”

APARATORII EUROPENI AI INITITATIVEI “UNUL DINTRE NOI”

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

 

Propunerea legislativa a Initiativei Cetatenesti Europene (ICE)  “Unul dintre Noi” a fost atacata intens dupa audierea publica din 11 aprilie de la Burussels. Totusi eurodeputati crestini, din diferite tari, au aparat Initiativa in timpul audierii si dupa aceea. Printre constanti promototi si aparatori ai dreptului la viata in Parlamentul UE se afla: Anna Zaborska (Slovacia), Miroslav Mikolasik (Slovacia), Konrad Szymanski (Polonia), Bas Belder (Olanda), Peter van Dalen (Olanda), Ewald Stadler (Austria) and Miroslaw Piotrowski (Polonia), toti facand parte din Partidul Popular European.

https://www.theparliamentmagazine.eu/articles/news/meps-counter-critisism-‘one-us’-european-citizens’-initiative

Acest articol este un raspuns dat doamnei eurodeputate socialiste Estrela (Portugalia), cea care a prezentat in nume propriu  proictul International Planned Parenthood Federation, preluat de Comisia pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen, al carei vice-presedinte este. Raportul Estrela promova “dreptul” la avort, dar si educatie sexuala obligatorie in scoala primara, “realizata interactiv intre profesori si elevi,  intr-o atmosfera interactiva libera de tabuuri”.

Grupul de europarlamentari crestini este surpins de informarea deformata facuta de D-na Estrela Initiativei “Unul dintre Noi” in ziua audierii publice. D-na Estrela a reactionat prin violenta verbala si dupa ce raportul ei a fost respins, acuzand pe cei care au votat impotriva elementelr mai sus mentioante drept “extremisti religiosi”, “obscurantisti”, “ipocriti”.

Doamna Estrela foloseste acelasi ton pentru a a acuza pe organizatorii, voluntarii si semnatarii ICE drept “un numar mic de oameni care cer UE sa legisleze bazat pe convingerile lor religioase”. Chiar mai mult, cetatenilor sustinand  “Unul dintre noi” nu ar fi trebuit sa li se permita sa foloseasca acest instrument pus la dispozitia lor de Tratatul de la Lisabona deoarece  impun altora convigerile personale, deci religioase.

Cum poate fi considerata cea mai de succes ICE, sustinuta de aproape 2 milioane de cetateni EU, drept “mici grupuri de persoane ” nu este argumentat de d-na Estrela.

De ce ar trebui cetatenii sa fie lipsti de dreptul lor  de a participa la un proces democratic bazat pe suspiciunea ca sunt “religiosi”?

Dar oare, d-na Estrela insasi, prin raportul ei nu incearca sa isi impuna parerile personale asupra altor cetateni?

“Fapt regretabil d-na Estrela nu a participat la audierea din 11 aprilie; daca ar fi procedat in acestfel ar fi avut ocazia sa primeasca informatii de prima mana despre cererile initiativei ‘Unul dintre Noi’ .” Colegii dansii se asteptau ca d-na Estrela, prin calitatea de  membra a unui parlament , sa realizeze faptul ca este responsabila pentru reputatia acestei institutii.

Scopul audierii a fost ca politicienii sa asculte opiniile cetatenilor si nu invers, cetateni sa fie pusi in situatia de a li se da lectii. As adauga eu, cetatean implicat, dupa 2,5 ani de eforturi in care au fost parcurse 6 etape conform cerintelor Comisiei Europene, cetatenii aveau dreptul la a folosi la maximum timpul acordat lor de cei pe care i-au ales.

Doamna Estrela ar fi avut ocazia sa se informeze corect si ar fi evitat situatia in care face afirmatii false. “Unul dintre noi” nu cere abolirea avortului in UE sau oriunde altunde, nici stoparea finantarii cercetarii stiintifice utile, nici oprirea ajutorului financiar pentru ingrijiri maternale sau pre-natale.

Autorii isi exprima regretul fata de modul profund nedemocratic evidentiat de acuzatiile doamnei Estrela.

Putem concluziona ca prin votul dat de dumneavoastara celor care recunosc dreptul la viata din momentul conceptiei, veti lupta in fapt pentru apararea unei institutii  democratice reprezenate de o Inititiva Legislativa Cetateneasca Europeana, “Unul dintre noi” in acest caz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: