"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » EXERCITAREA DEMOCRATIEI IN UE » VOTATI PENTRU VIATA: 2014 ALEGERI PARLAMENT SI PRESEDINTE COMISIE UE

VOTATI PENTRU VIATA: 2014 ALEGERI PARLAMENT SI PRESEDINTE COMISIE UE

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Unul dintre noi audiere Victory

Dr. Gregor Puppinck, presedintele Comitetului Executiv al Initiativei “Unul dintre Noi”, aduce cateva precizari legate de modul de desfasurare democratica al acestei  Initiativei legislative cetatenesti europene:

 

Initiativa “Unul dintr Noi”  pune Comisia Europeana in fata unei provocari democratice: respectarea democratiei participative prin impartasirea puterii initiativei.

Mecanismul Initiativei are drept scop sa ajute pe cetatenii UE  sa fie o parte a democratiei si prin aceasta sa intareasca legimitatea democratiei. Este vital pentru credibilitatea institutiilor ca asteptarile legate de acest instrument sa nu fie dezamagite.

Atat continutul cat si forma propunerilor legislative ale  “Unul dintre Noi” au fost deja validate de Comisia Europeana. Nici un obstacol de natura practica sau de fond nu poate justifica un refuz al Comisiei de a include aceste propuneri intr-un proces legislativ european.

Intradevar, nu mai este cazul de a fi examinata de catre Comisie oportunitatea politica a Initiative Cetatenesti deoarece aceasta este demonstrata de sustinerea populara. Acum ii revine Comisiei sa constate succesul initiativei si sa o supuna viitorului Parlament si Consiliu de care depinde puterea legislativa in UE. Acestora le revin discutia si votul cerute de “Unul dintre Noi”

Un refuz al Comisiei ar fi arbitrar si ar ruina credibilitatea mecanismului inititativei cetatenesti si ar subrezi pe mai departe legitimitatea democratica a institutiilor europene.
In schimb, daca aceasta Comisie va respecta spiritul Tratatului (de la Lisabona) si va inainta Initiativa Parlamentului si Consiliului, acest ava fi un real pas ianinte pentru democrati aeuropeana si o oportunitate pentru Europa de a deveni mai constienta de umanitatea tuturor vietilor umane de la conceptie si de respectul pe care aceste le merite. Un esential dublu progres.

http://www.turtlebayandbeyond.org/2014/abortion/citizens-initiative-one-of-us-for-the-respect-of-human-life-the-european-commission-must-now-respect-democracy/

Actuala Comisie Europeana are timp pana la 28 mai sa dea raspunsul asteptat.

In acest context este foarte important sa dam votul nostru acelor candidati care  deveniti membrii ai Parlamentului European vor sustine viata din momentul conceptiei in domeniile de competenta ale UE, adica incetarea finantarii cercetarii pe embrioni umani si cea a avortului prin ajutorul de dezvoltare acordat tarilor sarace.

Scena candidaturilor la Parlamentul European este complexa:

-15 partide: http://www.bec2014.ro/?page_id=30

– 8 candidati independenti: http://www.bec2014.ro/?page_id=32

In extrem de scurtul timp ramas pana la momentul votarii vom incerca sa va prezentam pe scurt pozitia celor mai importanti candidati din fiecare partid si a celor independenti legate de obiectul “Unul dintre Noi”, pe langa cateva informatii utile despre modul in care decurge votarea in cabina de votare.

Reamintim una dintre porvocarile cu care am inceput aceasta Initiativa cu aproape 2,5 ani in urma:

“Viitorul Europei este in mainile dumneavoastra!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: