"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » Saga unei audieri istorice la Parlamentul Uniunii Europene

Saga unei audieri istorice la Parlamentul Uniunii Europene

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Atacurile la adresa Initiativei Cetatenesti Europene “Unul dintre Noi” au fost numeroase:

4 Martie 2014: Brussels, Parlamentul European, International Planned Parenthood Federation, prin reprezentantele biroului european s-au intalnit cu europarlamentari:

– gazda audierii a fost MEP Iratze Garcia Pérez (grupul Socialisti&Democrati, S&D)

– participanti: Elena Valenciano, vice-secretara a Partidului Socialist Spaniol, Zita Gurmai din Ungaria, MEP (S&D, membra a comisiei FEMM ) presesedinta organizatiei europene a femeilor socialiste, Miguel Martinez, vicepresedinte al Parlamentului EU

“Fiicele noastre vor avea mai putine drepturi decat noi” a fost tema si teama.

Irene Donadio (PPF European Network) a afirmat ca se duce un razboi imptriva femeilor in Europa. Legat de restrangerea indicatiilor avortului in Spania a afirmat:” trebuie sa luptam pentru drepturile femeilor. Am vazut deja cum ultraconservativii au atacat Raportul Estrela si cum acum initiativa ‘Unul dintre Noi doreste oprirea finantarii eforturilor UE de dezvoltare pentru drepturi si sanatate reproductiva si sexuala.”

http://www.ippfen.org/news/“our-daughters-will-have-fewer-human-rights-us”

11 aprilie 2014 “Europarlamentari si ONG-uri suna alarma legat de amenintarea anti-choice pentru sanatatea materna”

Prin cererea noastra de a se opri finantarea avortului in tarile sarace ne-am opune “binelui “dorit celor 800 de femei care mor zilnic in timpul sarcinii si nasterii. In timpul audierii s-a amintit ca antibioticele sunt printre mijloacele care ar ajuta femeile sa nu moara la nastere, de exemplu. Suma despre care se discuta este de 120 milioane euro si initiatorii si sustinatorii “Unul dintre noi” doresc sa fie folositi pentru ajutor concret dat gravidelor si femeilor la nastere, dupa nastere, nu in avortarea copiilor. In fapt tehnologia prezenta oferita Africii le-ar da posibilitatea sa produca hrana suficienta hranirii intregii populatii a planetei. De ce nu li se pfera acest ajutor de dezvoltare semenilor nostri? Semnatarii si participantii la audiere au fost:

Michael Cashman MEP (UK, S&D)

Ulrike Lunacek MEP (Austria, Greens/EFA)
Francoise Castex MEP (France, S&D)
Veronique de Keyser (Belgium, S&D)
Viviane Teitelbaum, President of the European Women’s Lobby
Irene Donadio, Manager Public Affairs IPPF EN
Neil Datta, Secretary, European Parliamentary Forum on Population and Development
http://www.womenlobby.org/news/ewl-news/article/meps-and-ngos-sound-the-alarm-on?lang=en

Michael Cashman MEP (UK, S&D) si Francoise Castex MEP (France, S&D) au facut parte din prezidiul audierii, iar Ulrike Lunacek MEP (Austria, Greens/EFA) a fost prezenta in sala.
Hannes Swoboda, presedintele grupului Socialistilor&Democratilor in EU Parlament aduce acuzatii nefondate Initiativei:

“Apreciem implicarea democratica a cetatenilor dar ceea ce este prezentata drept o Intiativa cetateneasca europeana este de faptceva finantat de extremisti religiosi si pe canale politice si sunt strans legate de organizatii care fac lobby din SUA impotriva drepturilor femeilor si LGTB din Africa.”
 (?!?)

“In esenta, propunerile ‘Unul dintre noi’ vor risca vietile femeilor si copiilor, ceea ce noi nu vom accepta. Ne vom intoarce ceasul inapoi si vom abandona femeile din tarle in dezvoltare, negandu-le fonduri EU de care au disperata nevoie pentru a reduce mortalitatea materna.”

http://socialistsanddemocrats.eu/newsroom/swoboda-denounces-one-us-citizens-initiative-initiative-risks-health-and-lives Obiectivele Initiativei sunt clar formulate, sunt simple, in concordanata cu Tratatele la care a aderat Uniunea Europeana si conform Tratatului d efunctionare al UE.

Le reamintim:

Unul dintre noi” este una dintre primele initiative cetatenesti europene inregistrate in Uniunea Europeana. Telul acesteia este sa aduca un progres considerabil in Europa, in protejarea vietii umane incepand de la conceptie, conform competentelor UE. Bazandu-se pe definitia embrionului uman ca fiind inceputul dezvoltarii fiintei umane, care a fost data intr-o recenta decizie a Curtii Europene de Justitie (Brustle vs. Greenpeace), “Unul dintre noi” cere EU sa inceteze finantarea activitatilor care includ distrugerea embrionilor umani, in mod deosebit in domeniile cercetarii, ajutorului pentru dezvoltare si sanatate publica. Aceasta va fi realizata printr-o schimbare a regulamentelor financiare ale UE care hotarasc cum este cheltuit bugetul EU. O astfel de interzicere ar fi o mare contributie la coerenta politicilor in UE.
Domnul Swoboda continua acuzatiile:

“In mod similar , cercetarea pe celulele stem embrionare din Uniunea Europeana urmeaza reguli stricte si regulamente si este fundamentala pentru boli precum diabet, Parkinson si Alzheimer. O dezbatere constructiva asupra standardelor etice nu trebuie substituite cu dicursuri ideologice cu ura asa cum am constatat in timpul audierii de astazi.”

Constructiv si etic ar fi ca sustinatorii cercetari pe celule stem embrionare sa recunoasca urmatoarele:

– prelevarea de celule stem dintr-un embrion IL DISTRUGE/OPRESTE O VIATA UMANA AFLATA LA INCEPUT;
-NU este etic sa experimentezi pe fiinte umane, aflate chiar si in primele stadii ale vietii lor, experimente prin care speri ca obtii si castiguri financiare; firmele care experimenteaza nu o fac pur idealistic, pentru binele omenirii, ci in functi ede cifra de afaceri; – cercetarea pe celule stem embrionare nu a produs inca nici o terapie, multe firme incetand acest tip de cercetare pentru a evita falimentul;

-cercetarea pe celule stem adulte se desfasoara in aproximativ 700 de studii in prezent si au rezultate terapeutice.

Logic si etic ar fi ca fondurile sa se indrepte spre acest tip de cercetare care respecta dreptul la viata si aduce beneficii oamenilor. Dar tocmai acet tip de cercetari intampina cele mai mari dificultati in finantare, in mijloculu unor critici nefondate, extrem de vocale si mediatizate.

Pentru coerenta politicilor UE recunoasterea inceputului vietii in momentul conceptiei ar trebui sa opreasca finantarea “avorturilor sigure” in tarile sarace. In virtutea caror principii se propune uciderea unor viitori cetateni africani, si nu numai, prin avorturi “sigure”? Cum ar fi cel cu “pilula” avortiva RU 486 in moduri care au fost interzise in SUA si Marea Britanie de exemplu? Aceeasi “pilula” care pana si in tara producatoare, China, cu o politie demografica extrem de agresiva a renuntat la distribuirea prin farmacii, fie chiar si cu prescriptia doctorului?
Valoare vietii unei fiinte umane este diferita in SUA, Marea Britanie, Africa si India, conform sustinatorilor vocali ai avortului ca forma de “ajutor de dezvoltare”?
In Romania, cunoastem prea bine efectele dezastruase ale avortului “sigur”-legal, inca din 1957: cea mai mare mortalitate materna din UE .

Irlanda, unde pana in decembrie 2013 avortul a fost total interzis, si Chile, alta tara cu avort ilegal, sunt tarile care au cea mai redusa mortalitate materna din lume.

In plus o economie este construita de necesitatile cetatenilor care se nasc, nu a celor care sunt ucisi.

Africa are nevoie de tehnologie si cetateni, nu de avort! “Saracia nu se rezolva prin eliminarea oamenilor.”

 

Care este etica care sta la baza ignorarii acestor realitati?

Sa reamintim si impactul  asteptat, acela pentru care peste 142 000 de cetateni romani au semnat prin eforturile insumand  zeci de mii de ore de voluntariat, adic anicu un dalarUS:  

Initiativa Cetateneasca Europeana “UNUL DINTRE NOI” are un potential politic mai mare decat oricare alta initiativa luata pana in prezent la nivel european pentru apararea demnitatii persoanei si a vietii de la conceptie. Daca un milion de cetateni sau mai multi vor fi de acord cu aceasta, un standard etic concret ar putea fi stabilit in intreaga Europa cu privire la respectarea demnitatii umane a fiecarui membru al familiei umane, oricat de tanar ar fi acesta.

Rezultatul dorit al initiativei este interzicerea in bugetul UE a politicilor care duc la distrugerea de vieti, dar si la o schimbare politica si o mai mare constientizare a necesitatii de a se respecta dorinta unui mare numar de cetateni europeni.

Mai mult, jurisdictia Curtii Europene a Drepturilor Omului, unde se afla in desfasurare multe cazuri de bioetica, ar putea fi influentata pozitiv.

Atacurile sunt numeroase, dar istoria va judeca.

“Poporul Vietii este unit sau nu exista!”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: