"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » Etapa 7: audierea la Comisia Europeana si cea publica la Parlamentul EU

Etapa 7: audierea la Comisia Europeana si cea publica la Parlamentul EU

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Scopul audieri este ca organizatorii ICE sa explice:

“- reprezentanţii Comisiei se vor întâlni cu organizatorii pentru a le permite să explice în detaliu chestiunile ridicate de iniţiativa lor
– organizatorii vor avea posibilitatea de a-şi prezenta iniţiativa în cadrul unei audieri publice la Parlamentul European.”

http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/how-it-works/answer

Pentru audierea restransa din 9 aprilie, cu participarea comitetelor implicate a Comitetului Executiv al “Unul dintre noi” si experti va invit sa citi urmatoarea relatare:

http://www.e-communio.ro/stire1403-uniunea-europeana-pregatita-sa-apere-viata-cetatenilor-ei-2

http://www.e-communio.ro/stire1400-viata-poate-invinge-unul-dintre-noi

Audierea publica a initiatorilor  Right2Water  a decurs confrom acestor reguli, reprezentantii dispunand de suficient timp pentru a explica.

Nu a fost cazul audierii “Unul dintre noi”. Alaturat un clip de pe web site-ul EU care prezinta 4 minute si 6 secunde dintre cele aproaae 4 ore:

http://europa.eu/!dk87tU

Intre momentul introducerii moderatoarei Teresa Riera Madurell (S&D, ITRE raportor pentru  Horizon 2020 si prima luare de cuvant a primului reprezentant al “Unu dintre noi”, dr. Gregor Puppinck, au mai luat cuvantul alti 5 politicieni membrii ai  Comisiei UE.

Titlul articolului de mai jos este relevant: “Initiativa ‘Unul dintre Noi’: politicienii doresc sa vorbeasca, nu sa ii asculte pe cetateni”.

http://www.turtlebayandbeyond.org/2014/abortion/one-of-us-initiative-the-eu-politicians-want-to-talk-not-to-listen-to-citizens/

Programul audierii a fost atat de dezechilbrat incat e posibil ca numai 10-15% din timp sa fi fost strict pentru prezentarea initiativei. Gregor Puppinck, presedintele comitetului executiv al initiativei a protestat printr-o scrisoare si a propus o organizare diferita, dar fara nici un ecou:

http://www.turtlebayandbeyond.org/2014/abortion/11938/

Iata cateva dintre ideile exprimate, in forma in care am reusit sa le scriu pe FB, in timpul audierii:

Filipo Vari Comitetul executiv  “One of Us” Fonduri private finanteaza distrugere embrioni umani, pentru obtinere linii celulare prin distrugerea de embrioni umani. #oneofus #ICE Situatie paradoxala: #EU finanteaza cercetari al caror rezultat NU poate fi brevetat. Insuficient cadrul legislativ UE, propunerea #Oneofus necesara. IN UE experimentele pe animale inlocuite cu embrioni umani, contrar Brustle v Greenpeace.

Cercetarea pe embrioni umani din #fondurieuropene deschide usa unor experimente extrem de discutabile pe embrioni umani in tarile EU cu fonduri #EU. Experti independenti trebuie sa cerceteze modul in care se desfasoara cercetare.#oneofus #ICE

Máire Geoghegan-Quinn , comisar cercetare, inovatie si stiinta #oneofus #ECI considera ambigua propunerea: are drept scop aspectul etic sau avortul in Africa? (Ambele doamna Comisar European, conform obiectivului declarat de la inregistrarea cererii, aprobata de comisia Europeana in 2012.) #Horizont2020 absolut responsabil privind cercetare.

MEP Carlo Casini: cum a protesta UE atunci cand fonduri europene au fost folosite in Ungaria pentru a combate avortul? De ce li s-a cerut sa rupa afisele publice? Unde este neutralitate politica a UE?

MEP van Dalen: milioane de cetateni EU si voluntari se opun cercetarii ne-etice pe embrioni. Intrebare pt. dr. Puppinck: doriti ca EU sa foloseasca fondurile pentru alte cercetari?

MEP cu opinii feministe prezente cer “drept’ dispune corpul lor. Dar dreptul de obiectiune de constiinta al medicilor? #Oneofus sustinuta de “fundametalisti’.Suntem acuzati de fundametalism si ca suntem ridicoli deoarece aparam viata embrionilor care oricum mor, cel putin in ciclul menstrual?!?! MEP poloneza.

Robert Jan-Smits, Comisia Petitii:  “Comisia este aici sa asculte. Vom prezenta concluziile la sfarsitul lunii mai.” Nu finantam cercetare pe embrioni umani ci pentru Alzheimer de exemplu si legislatia #Horizont2020 respecta legislatia nationala. Din nou se omite faptul ca nici o cercetare pe celule stem embrionare nu a adus nici un rezultat. D-l Smits afirma ca decizia Brustle v Greenpeace reglementeaza strict patentabilitatea si nu cercetarea pe embrioni.

Gregor Puppinck: nu exista ambiguitate si complexitate in #oneofus. Viata umana incepe din momentul conceptiei si astfel viata fiecarui om trebuie respectata. Obscurantismul inseamna impunerea opiniei asupra realitatii stiintei. Si provine de la cei care afirma incrancenat ca nu exista nimic intr-un embrion. A aparut o “mistica” a avortului. Constatarea inceperii vietii in momentul conceptiei nu este religioasa, ci stiintifica.

Comisia europeana este deja angajata oficial in a nu finanta cercetarea pe embrioni, intr-un act. Ii cerem comisiei Europene sa fie consecvente. Decizia BrustlevGreenPeace a defint embrionul subliniind autonomia Embrionului, conform stiintei. Embrionul uman este investit cu demnitate umana impiedica distrugere. Curtea de Justitie stabileste ca o cercetare ca distruge un embrion afecteaza toate etapele succevente ale cercetarii. Comisia EU nu poate sa afirme consecventa fara a respecta principiile enuntate de Curte.

Prima parte a durat 3 ore nu o ora. Le-a fost permis sa vorbeasca numai reprezentantilor Comitetelor, europarlamentarilor si a 2-3 reprezentanti ai Comitetului #oneofus, iar la sfarsitul primei sesiuni le-a fost alocate numai 10 minute, folosite de d-l dr. Gregor Puppinck, celorlalti nemaifiindu-le permis sa exprime opinii, sa aduca argumente pentru #OneofUs.

Partea a doua a durat mai putin d eo ora si Sophia Kubby incepe prin a prezenta exemple de sume alocate dezvoltarii prin finantare avort in facilitati Marie Stopes din Bangladesh, Cambodgia, Peru, Chile, Papua Noua Guinee pentru avort chimic, chirurgical.

Exemplul eufemism folosit “reglementarea ciclului menstrual”: goleste uterul unde un embrion ar putea fi deja implantat si care este golit prin evacuare cu pompa/piston creand un vid puternic, inainte de a ase face un test de sarcina, inainte de a 12-a saptamana, rezultand o masa de tesut insangerat. Procesul desfigureaza fatul in asa masura incat nu se mai poate recunoaste si procurori nu au dovezi deoarece aceste tesuturi sunt aruncate. Aceasta procedura se aplica asupra femeii care banuieste ca este insarcinata.

Bangladesh: peste 50 000 de asemenea proceduri, recunoscuta un avort de inst. Guttmacher. Directorul IPPF lauda procedura argumentand catesutul poate deveni dovada daca est ecercetat la microscop.

Noi ne gandim la viitor: daca comisia EU doreste sa finanteze avortul in viitor atunci trebuie sa dea un raspuns clar astazi, sa raspundaadaca doreste sa respecte demnitatea tuturor. Nu este dificil sa se faca o propunere legislativa in acest sens daca se doreste acest lucru.

MEP Michael Cashman: “EU a salvat viata multor femei.”(?!?) Colaborarea cu ONU in 2010.Urmeaza toate argumentele cunoscute din retorica Planned Parenthood.”Planning familial in conditii sigure.”

MEP Szimansky: IPPF primeste milioane EU pentru avort, incalcandu-se normele internationale si EU? De ce Comisia EU inchide ochii la aceasta? De ce nu se respecta opinia tarilor in care avortul este ilegal? Cetatenii au libertatea de a decide.

MEP CarloCasini:  O intrebare Parlamentul EU, institutiile EU trebuie sa dea raspuns la intrebarea daca viata umana se naste in momentul conceptiei?  Fundatia Vita Nova nu are nici o legatura cu o fundatie Americana si a primit bani de la cativa voluntari.

Gregor Puppinck: falsa egalitate intre mortalitate materna care depinde de sistemele de sanatate nationala si avort. Tari africane cu legi laxe privind avortul. Coerenta politicilor EU pentru respectarea vietii si embrionului in cercetare si in avort, nu pot fi doua opinii diferite.

Alicia Lattore, Comitetul Executiv “Unul dintre Noi”: politica dezvoltare scop eradicare saracie si imbunatatire sanatate. Dezvoltarea umana si drepturile omului respecta domenii competenta EU. Avortul o procedura cruda, pentru ucidere embrioni umani care nu este admisa nici macar la animale. Avortul nu reduce saracia.
Avortul are consecinte pentru femei. Si mama si copilul trebuie urmariti is ajutati in timpul sarcinii. Tarile fara avort legal au mortalitate materna foarte mica.#Oneofus #ICE #citizens 3% mortalitate materna prin avort, restul prin deficit urmarire graviditate. Avortul este o procedura cruda. Un avort duce la alt avort. Dezvoltare imbunatatire toate conditiile de viata ale tuturor oamenilor: ingrijiri femei intimpul sarcinii si dupa nastere, medicamente, ecografie, analize de sange. Programe pentru agricultura, protejare abuz sexuala in cadrul femeii. Lupta impotriva poligamiei, femeia sa nu devina simplu obiect sexual. Apararea vietii mamei si copilului nu sunt chestiuni incompatbile. UE sa inceapa un drum nou, care sa valorizeze maternitatea, o civilizatie a omeniei. Pana in prezent grupuri mici actioneaza, cu atat mai mult o poate face UE cu resursele ei. Raul trecut nu poate fi reparat, dar suntem aici sa sustinem Cultura Vietii, sa sustinem drepturile omului, toate institutiile au obligatia sa o respecte.

Peter Jahr,  Comitetul Petitii, promite continuarea discutiei in urmatoarea legislatura. “Ne dam avizul pentru continuare.”

Speram!

Comisia Europeana are timp sa dea un raspuns pana la 28 mai.

Intre timp putem sa le cerem candidatilor la un loc  in viitorul Parlament European sa isi exprime adeziunea fata de “Unul dintre Noi”. Va vom informa daca a fost prezent cel putin un MEP din Romania. Marti am abordat si telefonic cabinetele unui numar de eurodeputati romani, dar toti erau deja in Romania sau urmau sa plece astazi dimineata.

Alte comentarii:

http://www.youthdefence.ie/latest-news/one-of-us-campaign-dovetails-with-end-of-embryonic-stem-cell-research/

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5498-pro-life-burgerinitiatief-een-van-ons-gehoord-in-europees-parlement

http://www.kathweb.at/site/nachrichten/database/61693.html

https://docs.google.com/viewer?url=http://testesdei.org/images/rassegna-stampa/rs100414.pdf

In a doua parte a zilei au fost puse bazele Federatiei Europene pentru Viata si Demnitatea Umana, “Unul dintre noi”. Revenim cu informatii.

http://noticias.lainformacion.com/asuntos-sociales/aborto/nace-una-federacion-europea-para-defender-la-vida-el-colofon-de-la-carrera-de-mayor-oreja-en-el-parlamento-europeo_L3QHGaqWNlB7xO7IGHUDE/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: