"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » 10 Aprilie 2014: Audierea Publica la Comisia si Parlamentul Uniunii Europene

10 Aprilie 2014: Audierea Publica la Comisia si Parlamentul Uniunii Europene

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

1926278_273930312766626_1189204453_o

Pe 10 aprilie va avea loc audierea publica a “Unul dintre noi”, cea de-a 7-a etapa a unei ICE. Cateva informatii utile pentru partciparea directa sau a urmari de la distanta:

Inregistrare on line pana la 6 Aprilie 2014

Date despre ICE

Web Site EU cu date despre “Unul dintre Noi”

Audierea poate fi urmarita LIVE

Audierea Initiativei Cetatenesti Europene “Unul dintre Noi” este organizata prin colaborarea mai multor comitete, unde Romania este prezenta prin:

– Comitetului pentru Dezvoltare : (http://www.europarl.europa.eu/committees/ro/deve/home.html) Corina Cretu PSD, (http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/33997/CORINA_CRETU_home.html) Cristian Preda PMP (http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/96838/CRISTIAN%20DAN_PREDA_home.html)

– Comitetul pentru Afaceri Legale: Eduard-Raul Hellvig PNL , Sebastian Bodu PNTCD

– Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie: Adina Valean PSD , Ioan Enciu PSD , Marian-Jean Marinescu PDL

– Comitetul pentru Petitii: Elena Basescu PDL ,Victor Bostinaru PSD , Alina Valean PSD , Norica Nicolai PNL , Cristian Dan Preda PMP

Comisia Europeana a stabilit drept regula un minim de 750 de semnaturi pentru fiecare eurodeputat si numele lor sunt familiare celor care au semant petitiile impotriva rapoartelor Zuber si Estrela, de exemplu. Dintre eurodeputati nostrii prezenti in aceste comisiii ii suntem recunoscatori in primul rand domnului Sebastian Bodu care a votat consecvent pentru autenticele drepturi fundamentale ale omului. Toti europarlamentarii nostrii sunt invitati la audierea publica.

Sa recapitulam cateva elemente importante.

Aceasta este una dintre primele initiative cetatenesti europene inregistrate in Uniunea Europeana, fiind un instrument de participare democratica pus la dispozitia cetatenilor UE de Tratatul de la Lisabona, incepand cu 1 aprilie 2012.

Telul acesteia este sa aduca un progres considerabil in Europa, in protejarea vietii umane incepand de la conceptie, conform competentelor UE. Bazandu-se pe definitia embrionului uman ca fiind inceputul dezvoltarii fiintei umane, care a fost data intr-o recenta decizie a Curtii Europene de Justitie (Brustle vs. Greenpeace), “Unul dintre noi” cere EU sa inceteze finantarea activitatilor care includ distrugerea embrionilor umani, in mod deosebit in domeniile cercetarii, ajutorului pentru dezvoltare si sanatate publica.

Aceasta va fi realizata printr-o schimbare a regualmentelor financiare ale UE care hotarasc cum este cheltuit bugetul EU. O astfel de interzicere ar fi o mare contributie la consistenta politicilor in UE. Initiativa Cetateneasca Europeana “UNUL DINTRE NOI” are un potential politic mai mare decat oricare alta initiativa luata pana in prezent la nivel european pentru apararea demnitatii persoanei si a vietii de la conceptie.

Avand in vedere ca aproape 2 milioane de cetateni au semnat si peste 1 800 000 de semnaturi au fost validate, un standard etic concret ar putea fi stabilit in intreaga Europa cu privire la respectarea demnitatii umane a fiecarui membru al familiei umane, oricat de tanar ar fi acesta.

Desi sunt multe semnale negative  prin presedintele Comisiei Europene Baroso si alti comisari Europeni, vom continua sa luptam pentru a obtine o propunere legislativa, ceea ar reprezenta succesul deplin al ICE.

Poporul Vietii a semnat in toate statele membre ale UE, demonstrand ca este unit.

Sa continuam:

“Poporul Vietii este unit sau nu exista!”

(Onorevole Carlo Casini)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: