"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » POZITIA OFICIALILOR UE FATA DE INITIATIVELE CETATENESTI EUROPENE

POZITIA OFICIALILOR UE FATA DE INITIATIVELE CETATENESTI EUROPENE

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Audierea inititativei legislative cetatenesti (ICE) “Unul dintre noi” a fost fixata pe 10 aprilie 2014. Pentru a incerca sa ne pregatim bine atentia noastra s-a indreptat asupra modului in care  s-a desfasurat ICE Right2Water.

Right2Water a strans 1.884.790 de semnaturi dintre care putin peste 1 600 000 au fost validate.  Numeroase au fost dificultatile in strangerea semnaturilor ceea ce  aduce in discutie simplificarea procedurii .

Audierea a putut fi urmarita live in toata UE pe 17 februarie si  Comisia UE a dat raspunsul pe 20 martie 2014.

Semnalele care au precedat raspunsul Comisiei UE nu au fost incurajatoare, remarcandu-se chiar prin condescendenta si ignorarea eforturilor  organizatorice a celor aproximativ 5 milioane de cetateni europeni implicati in primele 3 ICE cu succes dintre cele 22 initiate din 1 aprilie 2012.

Exemple:

1. Viviane Reding d-na comisar UE pentru Justitite, Drepturi Fundamentale si Cetatenie  afirma intimpul dezbaterii publice martie 2014  de la Amsterdam ca ICE sunt un “try out”, adica un experiment. Subiectul ICE nu este preluat in comunicatul de presa dat la scut timp, in timp ce subiecte nediscutate apar. Nici mass media olandeza nu a comentat dezbaterea. Multumiri moderatoarei Caroline De Gruyter de la  NRC Handelsblad care a preluat in discutie Tweet-uri trimise de la Bucuresti de Unul dintre Noi- Romania

Unul dintre Noi @Unul_dintre_Noi

How is it possible propose EU Parliament Reports not respecting while European Citizens’ Initiatives quasi ignored?

7:55 PM – 14 Mar 2014

@VivianeRedingEU Is “one of the most powerful Parliaments in world” going to listen to legislative propositions ?

7:51 PM – 14 Mar 2014

@VivianeRedingEU  Hoping first successful European Citizens’ Initiatives NOT just a “try out” http://www.oneofus.eu/one-of-us-is-confirmed-as-the-first-european-citizens-initiative-in-number-of-statements-of-support/ …

8:36 PM – 14 Mar 2014

@VivianeRedingEU Good to hear we should listen our consceince when voting! Hope Commission will remember this all the time

2. Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura a avut o dezbatere similara la Bucuresti, pe 17 martie 2014. Domnia sa a raspuns intrebarii mele legata de eventual absenta a unui rapuns sub forma unei propuneri legislative  ICE desfasurate cu succes. Unicul ziar care a preluat raspunsul d-lui Ciolos este Epoch Times Romania:

Comisarul european Dacian Cioloş a subliniat că mandatul actualei Comisii Europene se apropie de final iar ”aceasta s-a angajat faţă de Parlamentul European să nu facă propuneri legislative pentru viitorul Parlament”. În opinia sa, iniţiativele cetăţeneşti europene care au întrunit numărul necesar de semnături la nivelul statelor membre, vor rămâne, ”dar e greu să luăm o decizie în colegiul comisarilor şi s-o avansăm unui Parlament European care nu mai există pentru că acesta ar putea s-o respingă din motiv de lipsă de legitimitate politică”.

Ceea ce nu am inteles exact este daca ICE  va ramane pe masa de lucru si va fi preluata de urmatoarea Comisie. SAU NU, ceea ce ar reprezenta un esec al participarii democratice a cetatenilor prin negarea opiniilor celor peste 5 milioane de cetateni care au semnat pentru cele 3 ICE  incheiate.

Dezbaterea a durat numai 45 de minute si va fi reprogramata in aprilie, datorita unor defectiuni tehnice, iar inregistrarile de la Amsterdam si Bucuresti nu au fost publicate nici cel putin in forma extrem de redusa de 3-4 minute, vezi AICI.

4. Declaratia d-lui comisar UE Ciolos a reluat o declaratie off record anterioara a presedintelui Barroso:

http://www.europeanvoice.com/CWS/Index.aspx?PageID=213&articleID=80066

Drept consecinta Right2Water a adresat o scrisoare Comisarului Sefvcovic care a negat autentitcitatea decalratiei presedintelui Barroso, ceea ce pune intr-o lumina nefavorabila declaratia d-lui Ciolos, in timp ce raspunsul oficial al Comisiei UE confirma tendinta de a NU raspunde ICE prin prouneri legislative.

http://www.right2water.eu/ro/news/letter-commissioner-sefkovic-after-bizarre-headline-european-voice

5. Michel Barnier, comisarul UE Epentru o Piata unica, la o zi dupa raspunsul Comisiei din care face parte, nuanteaza raspunsul la intrebarea “Sunt ICE o pierdere de timp?”: “faptul ca 1000 000 de cetateni dintre cei 506 de milioane are posiilitate sa se adreseze Comisiei Europene pentru a cere o intitativa legislativa sau o explicatie asupra unor subiecte ” constituie un  progres si aceasta va progresa.

Incredibil raspuns dupa ce aproximativ 5 milioane de cetateni europeni au fost implicati in 3 ICE terminate cu succes! Care este raspunsul celor care au prestat mii si mii de ore de voluntariat in Romania pentru#UnuldintreNoiRomania?

Raspunsul dat Right2Water de comisia UE este prezentata sub un titlu festiv  Comisia spune “Da” primei Initiative Cetatenesti Europene cu succes, dar fara a prezenta o propunere legislativa, sau a da explicatii complete si nemultumirea organizatorilor este evidenta in mai multe tari:

http://www.epsu.org/a/10300

http://www.greens-efa.eu/right-to-water-12063.html

http://www.eunews.it/2014/03/19/right2water-18-milioni-di-firme-per-lacqua-pubblica-ma-lue-risponde-con-un-nulla-di-fatto/13561

Pentru a stabili competentele Comisiei va rugam sa cititi explicatiile oficiale

Comisia are drept de iniţiativă: propune acte legislative, iar Parlamentul European şi Consiliul UE (miniştrii statelor membre) le adoptă. În general, Comisia înaintează propuneri pentru a-şi îndeplini obligaţiile care îi revin în baza tratatelor UE sau pentru că o altă instituţie europeană, o ţară sau o parte interesată îi cere să acţioneze. Începând din aprilie 2012, cetăţenii europeni pot, de asemenea, să-i solicite Comisiei Europene să propună acte legislative (Initiativa Cetateneasca Europeana).

Mai are sens festivismul institutiilor de la Brussels legate de  “succesul” Inititivelor ICE care va fi sarbatorit pe 15 aprilie? 

European Citizens’ Initiative Day 2014: Building up success

Este o posibila intrebare pe care o puteti adresa in alta dezbatere publica la care participa si presedintele UE Barroso pe 27 martie, la Brussels:

Pan-European Citizens’ Dialogue in Brussels

INDRAZNITI!

Intre timp afirmati sustinerea ICE “Unul dintre Noi” la Marsul National pentru Viata 2014

In plus, puteti sa va afirmati sustinerea Zilei Internationale a Vietii 23 martie 2014 si prin inscrierea pe acest web site spaniol:

“Da Vietii!” Pentru Viata, pentru femei, pentru maternitate.

Lista cuprinde deja 523 de organizatii din lumea intreaga.

“POPORUL VIETII ESTE UNIT SAU NU EXISTA!”

Logo Bucuresti Mars Viat a2014AFR POSTER


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: