"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMUNICAT DE PRESA (OFICIAL) » Initiativa “Unul dintre noi”: un succes dupa validarea semnaturilor stranse

Initiativa “Unul dintre noi”: un succes dupa validarea semnaturilor stranse

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

 

 

Prima initiativa legislativa pro-life cetateneasca europeana “Unul dintre noi” este pana la  etapa a 6-a, un adevarat succes. Obiectivul ICE “Unul dintre Noi” respecta principiul subsidiaritatii statelor membre UE si se adreseaza exclusiv domeniilor de competenta ale UE, cerand incetarea finantarii cu fonduri europene a cercetarii stiintifice pe embrioni umani si ajutorului de dezvoltare sub forma de avort in tarile sarace. NU influenteaza legislatia Romaniei sau a altor state in privinta avortului la cerere, inclusiv in privinta modului in care acesta este finantat. Pentru a influenta acest subiect este necesara o initiativa legislativa NATIONALA.

Numarul de semnaturi stranse situeaza “Unul dintre noi” pe primul loc intre primele 3  initiative incheiate cu succes in etapa de strangere si validare a semnaturilor, conform cadrului  legislativ pus la dispozitia cetatenilor europeni de Tratatul de la Lisabona, incepand cu 1 aprilie 2012.

Etapa a patra, de strangere a semnaturilor, s-a incheiat pe 1 noiembrie 2013. A cincea etapa, aceea de verificare a semnaturilor stranse de catre autoritatile nationale ale tuturor celor  28 de state membre, s-a concretizat prin eliberarea certificatelor de validare care au fost prezentate in atapa a 6-a Comisiei Europene la Brussels.

In toate cele 28 de state membre UE au fost stranse peste  1 901 947 de semnaturi, dintre care 90% au fost validate, adica 1 742 156. Numarul minim de semnaturi validate cerut de Comisia Europeana era de 1 000 000 de semnaturi.

20 De  tari au obtinut numarul minim de semnaturi, adica cel putin 750 de semnaturi pentru fiecare eurodeputat: Austria, Cipru, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Latvia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria. In Republica Ceha si Danemarca numarul semnaturilor validate a depasit 50% din minim, iar Marea Britanie si Estonia s-au apropiat mult de acelasi procentaj.

In Romania au fost adunate peste 140 000 de semnaturi, care au fost verificate semnatura cu semnatura, in final fiind validate 110 405, ceea ce ne plaseaza numeric pe pozitia a 5-a in UE.

Italia cu peste 631 000 de semnaturi validate a fost tara cea mai activa, fiind urmata de Polonia ( 235 964 semnaturi),  Spania (144 827 semnaturi) si Germania (137 874 semnaturi).

Initiativa cetateneasca europeana  “Unul dintre noi” evidentiaza ca un numar semnificativ de mare de cetateni ai UE considera ca apararea vietii umane trebuie sa fie in centrul agendei politice a Uniunii Europene.

Succesul primelor 6 etape ale Initiativei “Unul dintre noi”  si entuziasmul demonstrat in Europa constituie o  importanta  piatra de hotar pe calea catre  o evidenta si unitara repectare si protejare a vietii umane in Uniunea Europeana.

Suntem convinsi ca atat Comisia Europeana, cat si Parlamentul European vor lua in considerare cererile  cetatenilor europeni in cea de-a 7-a etapa. In saptamanile urmatoare vom avea ocazia se ne prezentam cererile in cadrul unei audieri publice Comisiei Europene, in Parlamentul European. 
Comisia va adopta un raspuns oficial în care va explica, daca este cazul, actiunile pe care le va propune ca raspuns la initiativa cetateneasca si motivele actiunilor sale sau ale refuzului de a actiona. Etapa a 8-a urmeaza in cazul in care Comisia Europeana decide sa dea curs initiativei noatre si este demarata procedura legislativa.

Pe aceasta cale dorim sa  exprimam  aprecierea si multumirile noastre tuturor comitetelor nationale, tuturor coordonatorilor, tuturor voluntarilor si cetatenilor pentru munca lor extraordinara, pentru pasiunea si sperantele lor si pentru increderea investita in acest instrument de participare democratica pana in prezent si sa continue eforturile  deoarece 

Initiativa “Unul dintre noi” nu s-a incheiat!

Poporul Vietii din Romania este mult mai larg reprezentat si nu se reduce la cele peste 140 000 de semnaturi adunate pe Lista Poporului Vietii pana la 1 noiembrie 2013.

Facand cunoscut cat mai rapid acest succes intermediar, vom largi sustinerea pentru  audierea  in fata Comisiei Europene.  Audierea ICE “Right2Water” a fost urmarita in direct de grupuri de sustinatori din toata UE

Propunem organizatorilor Marsurilor pentru Viata 2014 sau al altor evenimente pentru apararea vietii si demnitatii umane in saptamana 16-22 martie, sa prezinte comunicatul oficial al ICE “Unul dintre noi”, urmarind eventualele actualizari.

Intrucat nu asteptam un entuziam intens din partea mass media oficiale, va rugam sa folositi pentru informarea dumneavoastra si a celor din jurul dumneavoastra prin FB, blog, e-mail, propriul cont Youtube,  presa locala,  comunicatul oficial din acest link.

.

MULTUMIRI POPORULUI VIETII DIN ROMANIA:

“Poporul vietii este unit sau nu exista!” (Carlo Casini)

Cititi si:

Multumiri Poporului Vietii din Romania: 131200 online! Suntem o voce puternica pentru cei fara voce!

REACTUALIZARE: 3 martie 2014

Advertisements

1 Comment

  1. […] sursa: UNUL DINTRE NOI – România […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: