"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMISIA EUROPEANA » COMISIA EUROPEANA: AGENDA ESTRELA “DA”, “UNUL DINTRE NOI” SI SOARTA OAMENILOR STRAZII “NU”?”

COMISIA EUROPEANA: AGENDA ESTRELA “DA”, “UNUL DINTRE NOI” SI SOARTA OAMENILOR STRAZII “NU”?”

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Estr 9 dec democr

Estr Str  build 9 decEstr 9 dec rol stoel

ACTIUNE URGENTA: e-mail si petitie care poate fi semnata aici:

http://citizengo.org/en/2410-withdraw-eu-commission-proposal-make-declaration?tc=fb&tcid=907327

Explicatii si sugestie  e-mail in text.

Initiativa cetateneasca legislativa europeana “Unul dintre noi” se afla in faza in care se asteapta validarea semnaturilor in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Un raspuns este asteptat cel tarziu pe 11 februarie 2014. Dupa acest termen urmeaza sa ne adresam Comisiei Europene care este obligata sa dea un raspuns in privinta acestei initiative legislative.

Sa ne reamintim obiectivul “Unul dintre noi”:

 Protecţia juridică a demnităţii, a dreptului la viată si a integrităţii fiecărei fiinţe umane din momentul concepţiei, în domeniile de competenţă ale UE, acolo unde această protecţie se dovedeşte a fi de o importanţă deosebită….Pentru a da dovadă de coerenţă în exerciţiul atribuţiilor sale, UE ar trebui să interzică şi să pună capăt finanţării activitătilor care implică distrugerea embrionilor umani, în special în domeniul cercetării, al ajutorului pentru dezvoltare şi al sănătăţii publice.

Doamna comisar pentru Cercetare, Inovatie si Stiinta  este eurodeputata irlandeza Máire Geoghegan-Quinn. In octombrie 2013 a vizitat Romania pentru a lansa “Horizont 2020” (cateva informatii aici).

Dansa a explicat intr-o recenta conferinta de presa unui jurnalist care a intrebat-o cum va raspunde Comisia Europeana Initiativei cetatenesti “Unul dintre noi”, faptul ca aceasta (Comisia Europeana) nu  considera necesar sa tina cont de aceasta Initiativa Cetateneasca. Dansa a indicat consideratia Comisiei ca este suficienta respectarea unor reguli care au fost deja incluse in cadrul de lucru al programului ulterior, care a blocat UE sa finanteze proiecte care nu respectau legislatia statelor membre in care se desfasoara proiectele respective.

Aceasta conferinta de presa a avut loc dupa ce Initiativa Cetateneasca europeana “Unul dintre noi” este intarita prin votul Parlamentului European asupra Raportului Estrela din 10 decembrie 2013. Reamintim ca atunci:

Insusi serviciul juridic al Parlamentului european a avut semne de intrebare asupra corectitudinii procedurii de retrimitere de catre Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen, spre votare in Parlament. Pentru accelerarea procedurii eurodeputatii au fos privati de dreptul de a prezenta amendamente textuli supus re-exeminarii de catre Comisie, dupa votul din 22 octombrie.

SI

Promovarea accelerata a rezolutiei Estrela inaintea si dupa incheierea fazei de strangere a semnaturilor pentru sustinerea “Unul dintre noi”,  a fost o dovada de desconsiderarea a actului de democratie participativa demonstrat de aproape 2 000 000 de cetateni europeni.

Grégor Puppinck, presedintele Comitetului european al Initiativei Cetatenesti “Unul dintre noi” ii felicita si le multumeste calduros tuturor persoanelor si institutiilor, dar si eurodeputatilor si gruparilor politice, care s-au mobilizat pentru a bloca proiectului de rezolutie Estrela si pentru adoptarea unei rezolutii alternative.

Victoria aceasta este o marturie a dinamicii “cetatenesti” care se manifesta in Europa in favoarea apararii vietii, familiei si a libertatii de constiinta. Aceasta mobilizarea exemplificata si de cele doua milioane de semnatari ai initiativei “Unul dintre noi” reprezinta o miscare de fond si de durata dusa prin vointa de a apara viata, libertatea si demnitatea umana si de a da marturie ca un alt fel de politica este posibila si necesara, in mod specific, de a sprjini familiile si femeile insarcinate.

Dupa adoptarea alternativei la Raportul Estrela,  eurodeputatul Mikael Gustafsson din Suedia,  presedintele Comisiei Europene pentru drepturile femeii si egalitatea de gen si deci colegul doamnei Estrela, eurodeputata socialista portugheza,  sustine ca s-a creat o situatie demna de Evul Mediuhttp://www.guengl.eu/media-channel/video/mikael-gustafsson-estrella-report

Doamna Estrela isi acuza colegii care au votat impotriva rezolutiei ce ii poarta numele de “ipocrizie si obscurantism”:

La numai o luna dupa ne-adoptarea Raportului Estrela, pentru a fi “aparati” de “obscurantismul” si “ipoctrizia” eurodeputatilor nostrii, se pare ca grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European a reusit sa convinga Comisia Europeana  sa faca uz de regula 110 din Regulamentul UE. Aceasta regula stabileste ca “Membrii Comisiei (Europene nn), ai Consiliului si Consiliului European pot, in orice moment, sa ceara permisiunea Presedintelui Parlamentului pentru a face o declaratie”.

Europarlamentarii care au semnat pentru a permite aceasta declaratie sunt:

Presedintele Comisiei UE/EU-Commission President Jose-Manuel Barroso (Portugal):

jose-manuel.barroso@ec.europa.eu

Comisarul EU pentru sanatate/EU-Commissioner for Health: Tonio Borg (Malta) tonio.borg@ec.europa.eu

Comisarul pentru drepturi fundamentale/ EU-Commissioner for Fundamental Rights: Viviane Reding (Luxemburg) viviane.reding@ec.europa.eu

 Comisarul pentru relatii inter-instutitionale/EU-Commissioner for inter-institutional relations: Maros SEFCOVIC (Slovakia) maros.sefcovic@europarl.europa.eu

 Comisarul pentru afaceri interne/EU-Commissionar for Home Affairs: Cecilia MALMSTRÖM (Sweden) cecilia.malmstrom@ec.europa.eu

 Secretarei generale a Comisiei EU/Secretary General of the EU Commission: Mrs Catherine Day (UK) catherine.day@ec.europa.eu

Printr-o procedura paralela, sub o alta forma, se incearca a se promova aceleasi obiective ale Agendei Estrela.

Astfel s-a introdus pe agenda sesiunii plenare a Parlamentului UE din 16 ianuarie o DECLARATIE a COMISIEI EUROPENE despre  “Non-discriminarea in cadrul drepturilor sanatatii sexuale si de reproducere”. Putem numai presupune ca aceasta declaratie  are un continut exact sau similar ne-aprobatului  Raportul Estrela care promoveaza avortul ca un drept universal, submineaza libertatea de constiinta si impune programe de educatie sexuala obligatorii drept prioritate absoluta.

Aceastei declaratii i s-a oferit spatiul necesar prin eliminarea punctului legat de “Strategia EU pentru oamenii strazii” si noi consideram ca acest punct ar trebui pastrat pe ordinea de zi a sesiunii si nu o chestiune pentru care s-au purtat discutii si care a fost respinsa prin vot.

Legat de aceasta trebuie sa trimitem e-mail-uri  comitetelor, grupurilor politice si europarlamentarilor in speranta ca un comitet sau un grup politic sau cel putin 40 de membri vor cere pastrarea ordinei de zi stabilite prealabil pana luni 13 ianuarie la ora 16.

Martin Schulz, Presedintele Prlamentului European : martin.schulz@europarl.europa.eu

http://www.europarl.europa.eu/the-president/en-ro/president/html/biography
Joseph Daul, Presedintele Partidului Popular European: joseph.daul@europarl.europa.eu

http://www.eppgroup.eu/chairman/

Hannes Swoboda, Presedintele grupului Socialistilor&Democratilor : hannes.swoboda@europarl.europa.eu

http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/2295/HANNES_SWOBODA_home.html

Guy Verhofstadt, Presedintele ALDE : guy.verhofstadt@europarl.europa.eu

http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/97058/Guy%20VERHOFSTADT_home.html
Nigel Farage, co-presedintele EFD: nigel.farage@europarl.europa.eu

http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/4525/Nigel%20FARAGE_home.html
Enrico Speroni, co-Président du groupe EFD: enrico.speroni@europarl.europa.eu

http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/997/Francesco%20Enrico%20SPERONI_home.html

 Domnul  eurodeputat Gustafsson  sustinea ca s-a creat o situatie demna de Evul Mediu, in opinia sa aceasta fiind situatia dorita:

“O femeie trebuie sa decida singura ceea ce doreste sa faca cu trupul ei: daca vrea sa faca un avort, sa avorteze; daca vrea sa nu faca un avort, sa nu faca.”

Romania, o tara cu avort legalizat de 55 de ani pe parcursul carora au fost numai cativa ani de restrictie relativa, poate prezenta cazuri actuale, reale care sa ilustreze afirmatiile domniei sale.

1.Cazul femeii de 41 ani  care a decedat pe 8 martie 2010  a decis sa faca avort la 17 saptamani intr-un cabinet particular de avorturi din Mangalia caruia ii expirasera avizele si   era insuficient dotat cu aparatura. Posesoarea cabinetului i-a acceptat decizia si i-a avortat pruncul, desi nu mai avea drept la libera practica si nu respecta legea. Rezultatul tuturor acestor libere alegeri a fost si omorarea femei pe masa de avort. Doua decese si nici o vinovata.

2. Cazul femeii care hotaraste sa nasca, naste prematuri gemeni cu 700 si respectiv 900 de grame care  sunt considerati timp de o saptamana avortoni, dupa care tatal reuseste sa obtina certificate de nastere si sa ii transfere intr-o unitate sanitara pentru prematuri.

Rezolutia Estrela intentiona sa elimine si libertatea de constiinta a personalului medical care nu doreste sa fie implicat in astfel de cazuri.

Domnul eurodeputat si presedinte FEMM Mikael Gustaffson sustine si dreptul femeilor de avea acces la contraceptie. Trebuie reamintit faptul ca OMS a clasificat contraceptia hormonala drept carcinogene de grupa I, langa azbest si radiu.

In ultimii 23 de ani in Romania femeile au avut acces liber la avort la cerere si contraceptie ceea ce a rezultat in peste 8 milioane de avorturi, primul loc la mortalitate materna si infantila in UE, mortalitate prin cancer mamar si de col cervical. Lista ar fi mult mai lunga daca am adauga locurile fruntase la bolile transmise prin contact sexual.

Toate acestea desi in septembrie 2007 Romania era considerata  un model în această regiune a Europei, astfel încât specialişti din Rusia, Ucraina, Georgia, Albania, Armenia, Kazahstan, Tadjikistan, Kirghistan au venit să studieze abordarea folosită în ţara noastră.

Situatia demografica a Romaniei de  aproximativ 19 600 000 de locuitori in noiembrie 2013 se apropie din ce in ce mai mult de trecut, adica 1939 cu 19 934 000 locuitori.


Reamintim ca rezolutia alternativa adoptata evoca in concluzie posibilitatea Uniunii Europene de a contribui la promovarea “bunelor practici” in statele membre legate de sanatate si educatie. 

Cele 1.250.000 de avorturi practicate anual in Uniunea Europeana revela amploarea esecului  politicilor nationale in materie de prevenire a avortului.

Aceste politici trebuie revizuite total pentru a fi in favoarea acceptarii si primirii vietii.

Pentru a nu ne intoarce in trecut si pentru a respecta adevaratele drepturi ale femeii, copilului, parintilor, personalului medical, va rugam sa trimiteti europarlamentarilor  urmatoarea scrisoare:

Doamna Deputat,

Domnule Deputat,

Ma adresez dumneavoastra (VARIANTA PENTRU PRESEDINTI in calitatea dumneavoastra de presedinte al grupului … sau  al Parlamentului European), pentru a-mi exprima indignarea fata de inscrierea pe ordinea de zi in data de 16 ianuarie a unei declaratii legate de raportul doamnei Estrela, care cere din nou un vot pentru acesta.

In fapt, acest text, in ciuda celor mai mari rezerve ale serviciului juridic al institutiei dumneavoastra, a fost prezentat pe 10 decembrie anul trecut, fiind  obiectul unui al doilea vot defavorabil (amendament) in institutia dumneavoastra. In plus acest text a produs o mobilizare fara precedent a cetatenilor europeni care au indicat fara nici o ambiguitate ca nu il doreau.

De aceea va rog ca inainte de luni, 13 ianuarie ora 16, conform regulamentului intern, sa cereti retragerea de pe agenda a discutiei prevazuta pentru acest text si sa opriti orice tentativa de vot sau luare de pozitie oficiala care ar putea decurge din aceasta.

Doresc sa va reamintesc importanta pe care o  acord functionarii democratice a institutiei dumneavoastra, respectand vointa oamenilor  si refuzand lobby-urile, si ca voi urmari indeaproape rezultatele acestei sesiuni.

Cu stima,

Semnatura

Adresele e-mail ale doamnelor si domnilor deputati romani, reamintind modul in care au votat in 10 decembrie 2013:

In Romania dorim sa le multumim urmatorilor eurodeputati  care au tinut cont de opinia exprimata  a mai bine de 140 000 de cetateni care si-au exprimat opinia prin semnarea  “Unul dintre noi”:

Grupul Partidului Popular European

Le multumim si celor care s-au abtinut: Vadim Tudor (PRM), Sabin Cutaş (PC), Adriana Ţicău (PSD)

silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu ; tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu ; georgesabin.cutas@europarl.europa.eu ;

Ii putem informa pe cei care au votat impotriva alternativei Estrela: din PNL Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi, Renate Weber;  din PSD, colegi de grupare politica ai doamnei eurodeputat Estrela: Victor Bostinaru, Corina Cretu, Minodora Cliveti, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Ioan Mircea Pascu, Dan Claudiu Tanasescu si Adrian Severin, neafiliat.

 minodora.cliveti@europarl.europa.eu;

corina.cretu@europarl.europa.eu ;

norica.nicolai@europarl.europa.eu;

vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu;

ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu ;

adrian.severin@europarl.europa.eu;

ovidiuioan.silaghi@europarl.europa.eu ;

claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu ;

victor.bostinaru@europarl.europa.eu ;

ioan.enciu@europarl.europa.eu  ;

Dar si pe cei care au fost absenti sau nu au votat: Dan Dumitru Zamfirescu (PRM), Adina Valean (PNL), Catalin Ivan (PSD), Eduard Hellvig (PNL), Daciana Sarbu (PSD)

eduard-raul.hellvig@europarl.europa.eu ;

catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu ;

dandumitru.zamfirescu@europarl.europa.eu ;

adinaioana.valean@europarl.europa.eu

DA, e postare lunga, dar democratia autentica se construieste si se mentine cu eforturi.

“Poporul Vietii e unit sau nu exista!”

PS Personal voi adauga si un link la aceasta postare deoarece aduce argumente din viata reala.

Link-uri:

http://www.famillechretienne.fr/societe/droit-de-la-famille/resolution-estrela-le-retour-inattendu-124131

http://www.turtlebayandbeyond.org/2014/abortion/estrela-report-socialist-meps-launch-new-attempt-to-push-abortion/

http://www.fafce.org/index.php?option=com_content&view=article&id=112:the-estrela-agenda-is-back-at-the-european-parliament&catid=9:news&Itemid=104&lang=en

VARIANTA IN FRANCEZA:

Madame le députée
Monsieur le député,

C’est en votre qualité de président de groupe (président du parlement européen) que je m’adresse à vous, pour vous exprimer mon indignation face à l’inscription à l’ordre du jour en date du 16 janvier d’une déclaration liée au rapport de Madame Estrela, qui s’est d’ailleurs vantée publiquement d’un nouveau vote à ce sujet.

En effet, ce texte, qui, malgré les plus grandes réserves du service juridique de votre institution, a été représenté au vote le 10 décembre dernier, a fait l’objet d’un deuxième vote défavorable (amendement) au sein de l’institution. De plus, ce texte a été la cause d’une mobilisation sans précédent des citoyens européens qui ont indiqué sans aucune ambiguïté qu’ils n’en voulaient pas.

C’est pourquoi je vous prie de demander-avant lundi 13/01 à 16 H, conformément au règlement intérieur- le retrait de l’agenda de la discussion prévue autour de ce texte et de faire barrage à toute tentative de vote ou de prise de position officielle qui pourrait en découler.

Je tiens à vous redire l’importance que j’attache au fonctionnement démocratique -dans le respect de la volonté des peuples et dans le rejet des lobbies- de votre institution, et que je suivrais de très près les résultats de cette session.

Je vous prie d’agréer, Monsieur / Madame le député, l’expression de ma haute considération.
– Signature –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: