"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMUNICAT DE PRESA (OFICIAL) » 100 858 SEMNATURI PE LISTA POPORULUI VIETII IN ROMANIA: IN PERICOL!!!

100 858 SEMNATURI PE LISTA POPORULUI VIETII IN ROMANIA: IN PERICOL!!!

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Multumiri deosebite tuturor voluntarilor neobositi si celor care au semnat in apararea vietii semenilor lor nenascuti si lipsiti de drepturi.

Ofensiva impotriva embrionului uman la Parlamentul European: Initiativa Cetateneasca Europeana “Unul dintre Noi” denunta negarea democratiei si face un apel la mobilizare!

Pe parcursul acestui an 2013 declarat  de Parlamentul European  ca fiind  “Anul cetateanului”, Initiativa legislativa cetateneasca europeana pro-life “Unul dintre noi” a atras  mai mult de

1 300 000 de cetateni  din intreaga Uniune Europeana. In Romania numarul celor care formeaza Lista Poporului Vietii a depasit de 100 000.

Initiativa “Unul dintre noi” este formulata astfel:

Obiectul:

Protecţia juridică a demnităţii, a dreptului la viată si a integrităţii fiecărei fiinţe umane din momentul concepţiei, în domeniile de competenţă ale UE, acolo unde această protecţie se dovedeşte a fi de o importanţă deosebită.

 

Obiectivele principale:

Demnitatea şi integritatea embrionului uman trebuie respectate. Acest lucru a fost stabilit în hotărarea Brüstle împotriva Greenpeace a Curţii de justiţie a Uniunii europene, care a definit embrionul uman ca fiind începutul procesului de dezvoltare a unei fiinţe umane. Pentru a da dovadă de coerenţă în exerciţiul atribuţiilor sale, UE ar trebui să interzică şi să pună capăt finanţării activitătilor care implică distrugerea embrionilor umani, în special în domeniul cercetării, al ajutorului pentru dezvoltare şi al sănătăţii publice.

 

Inainte de termenul limita de strangere a semnaturilor,1 noiembrie, pe  agenda sesiunii parlamentare de la Brussels, este propus spre dezbatere si votare  pe 22 octombrie un proiect de raport al Comisiei pentru drepturile femeii si egalitatii de gen  2013/2040 (INC), Rezolutia Estrella, prin care sunt incluse masuri de sustinere financiara a programelor amenintand viata embrionului  uman.

Alaturi de alti observatori ai institutiilor europene dr. Gregor Puppinck, director al Centrului European pentru Lege și Justiție și de co-inițiator al Initiativei “Unul dintre noi” trage un semnal de alarma:

“Acest proiect de rezoluție, depaseste competența Uniunii Europene, care permite statelor membre sa legifereze problemele de bioetică. Finantarile politicilor europene de dezvoltare  care  încurajeaza avortul sunt problematice.

De mai mulți ani, s-au discutat programele de avort sau sterilizare forțată  sau avorturi selective în țări cum sunt China sau India.

Mai mult de 1,3 milioane de persoane din Europa, semnatare ale Inițiativei cetatenesti europene ‘Unul dintre noi’, cer tocmai încetarea finanțării programelor Uniunii Europene  care amemninta fiintele umane deja concepute.

Deputații europeni trebuie să țină cont de aceasta mobilizare masivă a cetățenilor din intreaga Europa  si sa o ia in considerare, altfel vor nega un democrația. Cum este posibil sa fie abordata astfel aceasta problematica, atunci cand  cetățenii europeni cer Comisiei Europene  sa ia pozitie fata de aceeasi problematica?”

In Romania, Initiativa cetateneasca “Unul dintre noi”, sustinuta de Biserica Ortodoxa Romana alaturi de participantele la Consiliul Consultativ al Cultelor, si numeroase asociatii si diferite ONG-uri s-au strans mai mult de 100 000 de semnaturi.

Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susţinut activ amendarea, în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.

Toti acesti semnatari ii interpeleaza  pe politicienii romani si pe cei europeni sa tina cont de opinia lor din acest moment pana la votul din 22 octombrie si apoi pana la termenul de terminare a fazei de strangere a semnaturilor,  1 noiembrie 2013.

CUM NE PUTEM OPUNE REZOLUTIEI?

– sa cerem  presedintelui Parlamentului European sa retraga proiectul de rezolutie de pe ordinea de zi a sesiunii plenare, deoarece textul nu se incadreaza domeniul de competente ale Uniunii. (Markus Winkler este Sef de Cabinet: 0032 2 28 40 737, markus.winkler @ europarl.europa.eu )

Cereti Partidului Popular European (PPE) sa respinga textul:

joseph.daul @ europarl.europa.eu ; 0032-2-2840662

AFR POSTER

Semnati Initiativa legislativa cetateneasca ““Unul dintre noi”“.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/?lang=ro

Proiectul de rezolutie  poate fi citit aici:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bCOMPARL%2bPE-513.082%2b01%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fRO

https://i0.wp.com/www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: