"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » EXERCITAREA DEMOCRATIEI IN UE » Sesiune Europarlament: se vor vota “dreptul la avort” si limitarea/desfiintarea dreptului la obiectiune de constiinta?

Sesiune Europarlament: se vor vota “dreptul la avort” si limitarea/desfiintarea dreptului la obiectiune de constiinta?

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Dumneavoastra, cei care faceti parte din Lista Poporului Vietii sunteti in masura sa dati un raspuns acestei intrebari.

Parlamentul European va vota extrem de controversat Proiect de raport privind sanatatea reproductiva si drepturile sexuale (2013/2040 (INI))/ (SRHR ) in cursul lunii octombrie. Raportul a fost deja adoptat de Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen la 18 septembrie (o zi dupa adunarea noastra generala de la Brussels). Raportoarea Edite Estrela (Portugalia)- membra a Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European – care a sustinut puternic  legalizarea avortului in toate statele membre ale Uniunii Europene, fara nici o consideratie pentru drepturile fundamentale la viata si constiinta, recunoscute de UE.

Intr-o declaratie, dupa votul in comisie, Zita Gurmai, o  deputata a Partidului Socialist Maghiar, a declarat ca raportul este “pozitie clara în favoarea legalizarea avortului în toate statele membre si a recomandarilor ca avortul trebuie sa fie legal, in conditii de siguranta  si accesibil tuturor, fiind o pozitie incurajatoare. Noi, socialistii am crezut intotdeauna ca femeile, peste tot în Europa, ar trebui sa aibă sanse egale si acces la indeplinirea deplina a alegerii lor. O alegere, care nu ar trebui determinata de localizarea geografica sau de statutul social.”

In acest context reamintim ca in Romania, comunistii au legalizat avortul in 1956, apoi socialistii si restul spectrului politic l-au mentinut legal, rezultatele fiind: femeile din Romania sunt expuse celei mai mari mortalitati materne din Uniunea Europeana, iar cele 9,40 nasteri la 1000 locuitori ne situeaza pe locul 203 din 224 natiuni ale lumii ca rata cruda a nasterilor.

Edite Estrela recomanda ca avortul sa se faca legal, in conditii de siguranta si accesibile tuturor – in ciuda depasirii vizibile a limitelor stabilite  de o serie norme acceptate la nivel international. De exemplu, afirmatia radicala facuta in proiectul de raport referitor la statele membre  care “ar trebui sa reglementeze si sa monitorizeze utilizarea obiectiuni de constiinta, astfel incat sa se asigure ca serviciile de sanatate a reproducerii sa fie garantat ca dreptul unui individ “( § 11 ).

Pentru a justifica astfel de politici de stat cu mana de fier, acelasi paragraf sustine: “chiar atunci cand este legal, avortul este adesea impiedicat sau intarziat de obstacole … cum ar fi invocarea pe scara larga a obiectuniii de constiinta”.  In sectiunea G, raportul deplange faptul ca “accesul la avort in conditii de siguranta … ramane  in multe cazuri indisponibil, desi este legal,  prin abuzarea  obiecțiunii de constiinta sau interpretari prea restrictive ale limitelor existente “. Se face apel la statistici din Ungaria, Irlanda, Italia, Polonia, Romania (!) si Slovacia – “unde aproape 70 % din  ginecologi si 40 % din anestezisti invoca obiectiunea de constiinta cu privire la furnizarea serviciilor de avort”.

Proiectul de raport care va fi supus votului amesteca  “dreptul” la avort  cu fapte . Apoi merge mai departe si face apel la statele membre ale UE “pentru a se asigura obligatoriu, educatie sexuala si relationala adecvata varstei si sensibilitatatii de  gen și educație relatie pentru toti copiii si adolescenții (atat in cat și în afara școlii) ” ( § 15 ). Educația sexuală ” trebuie să includă lupta împotriva stereotipurilor și prejudecăților , pus in lumina de gen și discriminarea orientare sexuală , și barierele structurale din calea egalității de fond”. Educatia sexuala “trebuie sa includa lupta impotriva stereotipurilor si prejudecatilor, sa puna in lumina discriminarile legate de orientarea de gen si sexuala, dar si barierele structurale pentru o egalitatate de fond.”

Este posibil numai a se specula asupra metodelor exacte de implementare a acestor obiective  in aparenta nobile, dar care sunt eminamente periculoase.  Dar este clara vointa politica pentru ca aceste idei radicale sa fie transmise elevilor prin sistemul de educare.

Puteti citi in engleza textul care a stat in cea mai mare parte la baza acestei informatii aici: http://www.europeandignitywatch.org/day-to-day/detail/article/european-parliament-about-to-vote-on-report-that-wants-to-gravely-diminish-freedom-of-conscience.html?utm_source=Mailman&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%23220&utm_campaign=Estrela+report%2Ffrench+government+report#.Uk6lHEyhWUc.facebook

Puteti urmari dezbaterea aici: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/ro

Cei 33 de europarlamentari romani sunt: http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/search.html?country=RO

E-mail-uri pentru a le transmite opinia dumneavoastra in Anul Cetateanului:

oana.antonescu@europarl.europa.eu

elena.basescu@europarl.europa.eu

sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu

victor.bostinaru@europarl.europa.eu

minodora.cliveti@europarl.europa.eu

corina.cretu@europarl.europa.eu

georgesabin.cutas@europarl.europa.eu

vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu

ioan.enciu@europarl.europa.eu

eduard-raul.hellvig@europarl.europa.eu

catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu

petru.luhan@europarl.europa.eu

monica.macovei@europarl.europa.eu

marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu

iosif.matula@europarl.europa.eu

norica.nicolai@europarl.europa.eu

rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu

ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu

cristiandan.preda@europarl.europa.eu

dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu

adrian.severin@europarl.europa.eu

ovidiuioan.silaghi@europarl.europa.eu

csaba.sogor@europarl.europa.eu

theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu

claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu

silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu

laszlo.tokes@europarl.europa.eu

traian.ungureanu@europarl.europa.eu

tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu

adinaioana.valean@europarl.europa.eu

renate.weber@europarl.europa.eu

iuliu.winkler@europarl.europa.eu

dandumitru.zamfirescu@europarl.europa.eu

georgesabin.cutas@europarl.europa.eu

Acest raport merge clar in diectia opusa Initiativei legislative cetenesti pro-life “Unul dintre noi” sustinuta asttazi de 92 363 de romani si un total de 1 230 093 de cetateni ai Uniunii Europene.

Doua precizari:

1. voturile europarlamentarilor sunt publice, deci se poate sti cum a votat fiecare in parte;

2. anul 2014 aduce alegeri europarlamentare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: