"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » DEMNITATEA PERSOANEI UMANE » 2013 ANUL CETATEANULUI EUROPEAN VERSUS IMAGINEA ESTOMPATA A CETATEANULUI ROMAN LA PARLAMENTUL ROMANIEI

2013 ANUL CETATEANULUI EUROPEAN VERSUS IMAGINEA ESTOMPATA A CETATEANULUI ROMAN LA PARLAMENTUL ROMANIEI

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

 

Uniunea Europeana a declarat anul 2013 ca fiind “Anul Cetateanului”. Instrumentul de participare democratica pus de Tratatul de la Lisabona la dispozitia cetateanului UE sub forma initiativei legislative europene da rezultate.

Trei sunt inititativele care reusesc in prezent sa atarga atentia cetatenilor UE:

1. RIGHT 2 WATERhttp://www.right2water.eu cu 1.857.605  de semnaturi;  a carei etapa de strangere s-a incheiat (in Romania numai 3241 cetateni au semnat);

2. ONE OF US sau UNUL DINTRE NOI, cu data limita de strangere la 1 noiembrie 2013, pana in prezent cu 1 165. 000 de semnaturi;

3. STOP VIVISECTION! :  690.040 semnaturi.

Am fost foarte bucurosi sa participam  pe 26 septembrie 2013 la Micul Dejun cu Rugaciune organizat la Parlamentul Romaniei, avand anul acesta tema “Demnitatea umana”. In dimineata zilei de joi am intrat in Casa Poporului cu cifra de 78 000 de semnaturi, pe care am prezentat-o inclusiv deputatilor romani care au participat.

Eram siguri ca vom auzi din partea alesilor nostri cel putin exclamatii de genul “Minunat!”, “Grozav!” sau intrebari: “Cum ati reusit?”, “Ce este o initiativa legislativa cetateneasca europeana?”. Ei bine, surprinsii nostri deputati au avut ca unica reactie lipsa de reactie, tacerea, adica absenta unui dialog despre acest succes istoric pentru Poporul Vietii in Romania.

Ni s-a permis sa punem posterul nostru langa usa Salii “Demnitatii Umane”, nu si la fotografia de grup, iar Initiativa a fost mentionata intr-o propozitie la un workshop.  O scurta mentiune: posterul este cu adevarat istoric intrucat este unicul poster pana in acel moment, cand reprezenta 78 000 de cetateni. Explicatia: nu fost fonduri pentru alte postere sau pliante sau  timp de publicitate  in mass media.Majoritatea covarsitoare a celor implicati sunt VOLUNTARI.

Am fost dezamagiti de faptul ca in imposibilitatea extrem de aglomeratului birou de coordonare de la Brussels de a o trimite pe dr. Ana del Pino la Bucuresti,  organizatorilor  si coordonatorilor “Unul dintre Noi” la nivel national si european, care au fost prezenti,  nu li s-a oferit posibilitatea, in timpul deja acordat, de a explica ceea ce inseamna o initiativa legislativa cetateneasca europeana si mai ales una care promoveaza dreptul la viata al omului din momentul conceptiei, chiar si numai atunci cand aceasta implica finantarea cercetarii pe embrioni umani, politici publice si exportarea avortului drept ajutor de dezvoltare.Cu atat mai mult cu cat tema anuntata era “Demnitatea Umana”.

Am fost intristati si de faptul ca organizatorii au acordat la conferinta o importanta preponderenta problemelor internationale si mult mai redus subiectelor care influenteaza dramatic dreptul la viata si la o viata demna al romanilor de la conceptie si dupa nastere.

Lipsa de euntuziasm a politicienilor romani prezenti pentru dreptul la viata din momentul conceptiei, sustinut de un numar considerabil de cetateni prin “Unul dintre noi”, pune sub semnul intrebarii sustinerea pe care acestia o vor acorda unor eventuale masuri legislative propuse la work-shop de ONG-uri pro-life.

La sfarsitul zilei in care incercam sa reprezentam 78 000 de cetateni numarul acestora crescuse la 79 000. Astazi numarul depasise 83 000 si in lumina relatarii de mai sus intelegeti si mai bine valoarea fiecarei semnaturi care face vocea noastra mult mai puternica la Brussels, de unde speram sa se auda mai bine si pe cheiurile Dambovitei.

Repetam multumirile adresata in primul rand Bisericii Ortodoxe Romana, care a fost pana in prezent principalul canal de exprimare a vocii Poporului Vietii.  La “Micul Dejun cu Rugaciune” am reamintit unor lideri ai unor culte oficial recunoscute in Romania, de angajamentul dansilor de a sustine orice initiativa legislativa pentru dreptul la viata din momentul conceptiei, inclusiv  pentru “Unul dintre Noi”, angajament semnat in 2012 si 2013 la intrunirile anuale ale Consiliului Consultativ al Cultelor.

In mod sigur, faptul ca democratiei participative i s-a deschis un canal de exprimare de catre  biserici si comunitati ecleziale pentru a se face cunoscute la Brussels, va surprinde pe europarlamentarii declarati ateisti sau secularisti, care incearca sa proiecteze asupra cetatenilor credinciosi imaginea unui profil deloc progresist.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: