"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » COMUNICAT DE PRESA (OFICIAL) » “Unul dintre noi” a strans mai mult de un milion de semnaturi in toata Europa

“Unul dintre noi” a strans mai mult de un milion de semnaturi in toata Europa

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

COMUNICAT DE PRESA

Initiativa legislativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi” a strans mai mult de un milion de semnaturi din toata Europa. Prin aceasta realizare “Unul dintre noi” devine cea de-a doua Initiativa legislativa a cetatenilor europeni care satisface cerintele stabilite de catre Comisia Europeana.

Conform regulilor stabilite pentru initiativele legislative cetatenesti europene trebuie atins un numar minim de semnaturi de cel puțin 7 state membre. Incepand de astazi, 11 tari (Austria, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia si Spania) au indeplinit aceasta cerinta. In plus, peste 1.000.000 de cetateni au sprijinit cererea de semnarea acestuia, contribuind astfel la indeplinirea altei cerinte, un minim de un milion de semnaturi.

In Romania, s-au inregistrat pana azi 65.055 de semnaturi colectate online si 904 colectate prin formulare imprimate, adica un total de 65.959, reprezentand 266,50% din minimul necesar de 24.750 de semnaturi.

Suntem in mod deosebit recunoscatori Patriarhiei Romane care a recomandat tuturor eparhiilor din jurisdictia sa, precum si organizatiilor si fundatiilor care functioneaza cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane, sa sustina si sa popularizeze initiativa cetateneasca europeana “Unul dintre noi“, pentru strangerea unui numar cat mai mare de semnaturi.

“In Romania, speram ca, pana la 1 noiembrie 2013, data limita de strangere a semnaturilor, cel puţin 100.000 de cetateni romani sa sustina initiativa“, potrivit parintelui consilier patriarhal Sorin Selaru, directorul Reprezentantei Bisericii Ortodoxe Romane pe langa institutiile europene.

Astazi 1.013.182 cetateni europeni doresc sa exprime preocuparea societatii europene in ansamblu, cu privire la necesitatea unei mai mari protectii a embrionului uman. Astfel suntem mai aproape de obiectivul nostru, si anume de a schimba viitorul industriei de cercetare pe celulele stem embrionare în Europa, de a apara viata celor mai slabi si de a proteja viata umana.

1.000.000 Cetateni ai UE care sprijina protectia embrionului uman in Europa reprezinta un mare succes și un punct de reper remarcabil pentru noi. Apreciem sprijinul unui  numar atat de mare de cetateni si voluntari in Romania. Vom continua campania pentru ca mesajul sa fie și mai puternic pentru Comisia Europeana si pentru a cere  protectia totala a fiintei umane ca fiiind primul drept si unul fundamental in societatea noastra.

“Unul dintre noi” va continua strangerea de semnaturi pentru a se asigura ca vocile a cat mai multor oameni din cat mai multe tari se vor face auzite. Pe 22 septembrie vom sarbatori Ziua europeana în sprijinul initiativei “Unul din noi”: “Da click & semneaza acum!”

Pe parcursul aceastei zile va fi  organizata în toate tarile Uniunii Europene o campanie de strangere simultana de semnaturi in sprijinul initiativei “Unul dintre noi”. Speram ca in aceasta actiune de strangere de semnaturi sa se implice toate organizațiile care lucreaza pentru apararea vietii umane în Europa, iar in Romania sa existe o cooperare ecumenica conforma cu sustinerea enuntata de toate cultele la sedinta anuala a Consiliului Consultativ al Cultelor din iunie 2013.

Pentru mai multe informatii:

unuldintrenoiromania@yahoo.comDaniela Paun: 00 40 77 12 88 033

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: