"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » CELULE STEM ADULTE » Celulele stem adulte aduc vindecare

Celulele stem adulte aduc vindecare

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

Osteogenesis imperfecta sau boala oaselor de portelan  este o boala transmisa genetic in care se produc numeroase fracturi datorata cantitatii reduse sau calitatii modificate a colagenului din oase. Lizi a avut inca d ela nastere multe fracturi si craniul decalcifiat si medicii i-au sfatuit pe parinti sa o lase sa moara. Parintii au refuzat, Lizi fiind o luptatoare a trait si a ajuns la varsta de 14 ani. Parintii nu au abandonat ideea unui tratament si asa au ajuns la doctorul Horowitz. In cadrul unor cercetari dr. Erwin Horowitz de la Philadelphia Children’s Hospital,a prelevat maduva osoasa de la tatal lui Lizi, l-a multiplicat in laborator si i-a administrat o transfuzie fiicei. Rezultatul este vizibil: Lizi a crescut peste media de inaltime asteptata la o fetita cu boala oaselor de portelan. Si, cu exceptia unui accident de masina, Lizi nu a mai avut nici o fractura dupa transfuzie. Parintii sunt convinsi ca acesta este un inceput si asteapta rezultatele cercetarilor care sunt continuate.

Conform listei Stem for Life Foundation  se fac cercetari pentru a reusi sa se trateze 30 de afectiuni. Pana in prezent s-a ajuns la tratament pentru 70 de afectiuni iar in SUA se desfasoara  aproximativ 4 400 de studii cu celule stem adulte.

In Uniunea Europeana, in Germania, la Universitatea RURH din Bochum, un medic ginecolog, dr. Arne Jensen si un specialist in pediatrie, prof. dr. Eckard Hamelmann, au indraznit sa administreze o transfuzie din sangele prelevat la nastere din cordonul ombilical unui baietel de 2 ani care avea o stare vegetativa, cu intregul corp paralizat, dupa un stop cardiac care a intrerupt irigarea creierului pentru 25 de minute. Conform statisticilor sansele de supravietuire intr-un asemena caz sunt de 6%. Pana la prezentarea acestui caz nu se cunostea nici un tratament pentru paralizia cerebrala infantila.

La 9 sapatamani dupa acest stop cardiac, pe 27 ianuarie 2009,  medicii i-au administrat propriul sange intravenos. Efectele refacerii au fost inregistrate la 2, 5, 12, 24, 30, si 40 de luni de la producerea leziunilor cerebrale.

Refacerea s-a produs relativ rapid dupa transfuzie. Dupa 2 luni spasticitatea era redusa considerabil. Copilul putea sa vada, sa rada, sa zambeasca si sa rosteasca din nou cuvinte simple. Dupa alte 40 de luni copilul este capabil sa manance singur, sa mearga ajutat si sa faca propozitii cu 4 cuvinte. Rezultatele nu pot fii atribuite exclusiv tratamentului simptomatic si de reabilitare. In modele animale celulele stem migreaza catre tesuturile afectate.

Cititi mai multe informatii: http://aktuell.ruhr-uni-bochum.de/pm2013/pm00151.html.en

Celulele stem adulte dau rezultate spre deosebire de cele embrionare, adica obtinute de la embrioni umani, a caror dezvoltare este impiedicata, adica sunt sacrificati.  Embrioni umani carora li se refuza dreptul fundamental la viata si dreptul la nastere. Embrioni umani a caror viata irepetabila nu  va fi exprimata niciodata in societate.

Nici un studiu cu celule stem embrionare NU a dat rezultate. Deci nu ar fi logic ca in Uniunea Europeana sa se finanteze cu bani publici astfel de studii inutile si discriminatorii.

Votati pentru apararea vietii lor  online:

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do

935358_452186841526618_1762558177_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: