"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » CELULE STEM ADULTE » “Nici o persoană nu există fără să fi fost prima dată un embrion”

“Nici o persoană nu există fără să fi fost prima dată un embrion”

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

WEEK FOR LIFE 2012 afis1

In iunie 2003 un articol din New England Journal of Medicine promitea regenerarea oricarui organ prin pluripotentialitatea celulelor stem embrionare. Pana in prezent experimentele realizate pe celule stem extrase din embrioni umani nu a condus la NICI UN TRATAMENT, pe nici un meridian. Bioeticienii si cercetatorii au justificat prin “alinarea suferintei umane”  transformarea in subiecte de studiu a embrionilor umani, deci distrugerea lor.

Printre firmele  care au desfasurat cercetari pe embrioni umani unele au trebuit sa se reprofileze rapid pentru a evita falimentul. Un exemplu il constituie firma americana Geron  care in 2011 a incetat toate studiile, si-a concediat 1/3 dintre angajati si s-a reprofilat. Inclusiv in Olanda. In schimb aproximativ 4 400 de studii cerceteaza rolul celulelor stem adulte pentru  a descoperi tratamente, avand in vedere ca 70 de afectiuni pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem adulte. Informatii suplimentare aici.)

Deci care ar fi logica continuarii pe celule stem embrionare care NU au adus nici  o “alinare a suferintelor” semenilor nostri? Din contra distruge vietile semenilor nostrii nenascuti.

http://www.e-communio.ro/stire535-nicio-persoana-nu-exista-fara-sa-fi-fost-prima-data-un-embrion

În timp ce în parlamentul francez continuă discutarea proiectului legislativ care doreşte liberalizarea cercetării asupra embrionului uman, episcopii catolici francezi cer începerea unei dezbateri publice asupra problemei, dialog care „să conducă la găsirea celei mai bune soluţii”.

Cererea a fost făcută de responsabilul pentru probleme de bioetică din cadrul Conferinţei Episcopale din Franţa, Mons. Pierre d’Ornellas.

Obiectivul acestei iniţiative legislative aprobate deja de prima lectură a Senatului din Franţa, este aceea ce a modifica Legea Bioeticii din 2011 pentru ca cercetarea pe embrionul uman, astăzi interzisă în majoritatea cazurilor, să fie autorizată în principiu şi în nişte condiţii mai puţin restrictive.

Mons. d’Ornellas a subliniat că evenimentele din ultimele luni din societatea franceză demonstrează cât este de importantă dezbaterea publică a problemelor care se referă în mod direct la viaţa societăţii.

Amintind de experienţa pozitivă a dezbaterii publice pe teme bioetice din 2009, reprezentatul Bisericii Catolice a spus că „există motive serioase pentru care discuţia care s-a încheiat în 2011 a condus la decizia de a menţine interzicerea cercetării asupra embrionului uman şi asupra celulelor stem embrionare”.

Prin autorizarea unei astfel de cercetări, a spus Mons. d’Ornellas, ar fi pentru prima dată când în legislaţia franceză ar fi „legală folosirea fiinţelor umane”.

În 2011 legislatorul a considerat oportună dezbaterea publică pentru orice modificare a legislaţiei referitoare la problemele bioetice, dar acest lucru nu s-a întâmplat şi de această dată. De aceea arhiepiscopul de Rennes şi-a exprimat nedumerirea în faţa deciziei de a exclude dialogul public înainte de a vota modificarea legislaţiei. Arhiepiscopul a amintit că Biserica Catolică este mereu deschisă dialogului şi conştientă de implicaţiile sociale ale problemelor bioetice.

În comunicatul emis se subliniază că „progresul nu este niciodată autentic dacă etica şi ştiinţa nu merg pe acelaşi drum”, iar etica recunoaşte că embrionul uman împarte cu noi umanitatea noastră, „pentru că nicio persoană nu există fără să fi fost prima dată un embrion”. Nerecunoaşterea acestui „ecosistem uman sfârşeşte mai devreme sau mai târziu prin întoarcerea împotriva noastră”.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do

Click and sign

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: