"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

Home » SUSTINEREA VIETII » Romania: momente istorice pentru Cultura Vietii

Romania: momente istorice pentru Cultura Vietii

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

MB 2013 aleg viata

In mod cert anul 2013 va fi consemnat in istoria Culturii Vietii ca anul trezirii la figurat, din “somnul cel de moarte”.

In luna martie femei, barbati si copii au iesit pe strazile a  31 de localitati pentru a afirma dreptul la viata al celor nenascuti. Comparati cu anul 2011, cand au existat marsuri pentru viata numai in 5 localitati.

In luna mai Biserica Ortodoxa Romana a anuntat sustinerea “Unul dintre noi”:

Patriarhia Română susţine iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie, conform competenţelor Uniunii Europene. 

Aceasta este o urmare fireasca a faptului ca  Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani) ale noului program-cadru de cercetare 2014-2020 Orizont 2020.

In plus Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la intâlnirea anuală a liderilor religioşi din Europa, cu înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene, la Bruxelles, pe 30 mai 2013 a declarat:

“…trebuie promovate mai intens coresponsabilitatea şi cooperarea între statele membre ale Uniunii, dar şi dialogul Uniunii cu cetăţenii europeni, insuficient informaţi sau insuficient motivaţi, pentru a susţine proiectul european.  credem că este necesară implicarea mai activă a cetăţenilor în iniţiative europene.”

Titlul discursului Excelentei Sale a fost: “2013 – Anul cetăţeniei europene:  Criza actuală – o şansă pentru a progresa în înţelepciune”.

Sprijinul acordat Initiativei de Biserica Ortodoxa Romana a fost tradus intr-o crestere remarcabila a numarului de semnaturi stranse online, cresterea fiind de la 16% la 67% de semnaturi din  minimul necesar.

In lumina acestei  evolutii putem fii siguri ca Inititativa “Unul dintre Noi” va fi in scurt timp un succes si in Romania. Astfel tara noastra va fi prima care va atinge minimul de semnaturi necesare  intre tarile membre UE avand o majoritate ortodoxa.

 Romania este o tara a Uniunii Europene cu  aproximativ 98,3% din populatie facand parte din cultele recunoscute oficial, liderii acestora fiind reuniti in Consiliul Consultativ al Cultelor din România, constituit in 2012.

Probabil unic in Uniunea Europeana este si faptul ca toti liderii cultelor oficial recunoscute in Romania, în şedinţa anuală de lucru din 20 iunie 2013, sub preşedinţia Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul României (potrivit Statutului care prevede preşedinţia prin rotaţie), si-au declarat sustinerea pentru promovarea initiativei Unul dintre noi. 

Tot in luna iunie un element care sustine realitatea acestei nazuinte pentru afirmarea dreptului la viata al fiecarei fiinte umane este amendamentul propus de Episcopii Catolici din România,  la revizuirea  Constitutiei care  „să se stabilească foarte clar că viața oricărui român este apărată și susținută din primul moment al conceperii și până la moartea naturală”.

Va fi anul 2014  anul trezirii Romaniei la propriu din “somnul de moarte” si vom inregistra pentru prima data in multi ani, un spor pozitiv al natalitatii? Aceasta depinde de cei care doresc sa faca parte din Poporul Vietii. Initiativa legislativa “Unul dintre noi” va ofera ocazia sa va alaturati numele pe lista Poporului Vietii din Romania si Uniunea Europeana.

PUTETI SEMNA ONLINE AICI PANA LA 31 OCTOMBRIE.

Buton One of US

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: