"UNUL DINTRE NOI" ROMANIA

IVF ROMANIA

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

@Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

https://twitter.com/Unul_dintre_Noi

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Advertisements

IVF embr congelati

Problema e complexa!

Deci va prezint cateva link-uri in limba romana unde puteti citi informatii generale si referitoare la situatia in Romania:

1. Provita Media este un site unic pentru cantitatea, continutul si acuratetea informatiilor pe tema avortului, a copilului nenascut, a sanatatii femeii si a familiei in general.

2. „Cultura Vieţii” este un blog colectiv de orientare conservatoare. Dintre subiectele abordate: avort, sexualitate, familie, bioetică, contracepție, eutanasie, sinucidere asistată, reproducere asistată, fertilizare in vitro, donare și transplant de organe, handicap, clonare, manipulare genetică, terapie cu celule stem etc.

3. Acest blog va incerca sa va ofere informatii medicale,sa abordeze aspecte etice si juridice ale In Vitro Fertilizatiei (IVF) sau Reproductiei Umane Asistate Medical (RUAM) cum este numita in Romania, cu accent pe situatia din Romania.

4. http://infertilitate.com/ Web site-ul Asociatia SOS Infertilitatea: pentru a privi de cealalta parte a baricadei.

Cum ar fi informatiile despre eventuala continuare si extindere a Subprogramului FIV, dat fiind ca la 31 decembrie 2012 existau 250 de dosare “aprobate, in asteptare” iar zilele acestea se decid bugetele programelor nationale de sanatate.

“Suntem în faza de revizuire a programelor. Când ele vor fi gata la 1 aprilie, atunci o să vedeţi dacă sunt sau nu sunt bani”, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Ajutorul statului înseamnă 1.500 de euro din costul procedurii de fertilizare. Analizele, ecografiile şi tratamentul medicamentos sunt suportate din buzunarul pacienţilor.

“Suntem singura ţară din Europa unde se asigură un singur ciclu şi la care la momentul ăsta programul e nefuncţional. Inclusiv în Polonia, unde au fost diverse dispute cu Biserica Catolică legate acest program, la momentul ăsta sunt trei cicluri acoperite de fertilizare in vitro”, a spus Dragoş Albu, medic primar obstetrică ginecologie.(Intrebarea mea: cat castiga domnul doctor pe luna? )

Din 2011, de când a debutat programul de fertilizare s-au născut 101 bebeluşi iar alţi 150 urmează să vină pe lume în lunile următoare.”

Oricum observati bine justificarea pe care o gasesc in intr-o rezolutie din 2008:

Parlamentul European “constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia; subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri;invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii”.

Unul dintre noi Romana3

APARATI VIATA EMBRIONILOR UMANI IN EU!

Buton One of US

SEMNATI “UNUL DINTRE NOI”!

Potentialul impact

Initiativa Cetateneasca Europeana “UNUL DINTRE NOI” are un potential politic mai mare decat oricare alta initiativa luata pana in prezent la nivel european pentru apararea demnitatii persoanei si a vietii de la conceptie.  Daca un milion de cetateni sau mai multi vor fi de acord cu aceasta, un standard etic concret ar putea fi stabilit in intreaga Europa cu privire la respectarea demnitatii umane a fiecarui membru al familiei umane, oricat de tanar ar fi acesta. Rezultatul dorit al initiativei este interzicerea in bugetul UE a  politicilor care duc la distrugerea de vieti, dar si la o schimbare politica si o mai mare constientizare a necesitatii de a se respecta dorinta unui mare numar de cetateni europeni. Mai mult, jurisdictia Curtii Europene a Drepturilor Omului, unde se afla in desfasurare multe cazuri de bioetica, ar putea fi influentata pozitiv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS LIFESITENEWS.COM

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: